Hírek

2016.03.30. 04:49

Bombariadó Szombathelyen - Megindult a vonatforgalom

Szombathely – A vonatforgalom megindult, de a menetrend szerinti közlekedés várhatóan a kora délutáni órákra áll helyre.

Bakos Ágnes

Szerda hajnalban bombariadó miatt kiürítették a szombathelyi pályaudvart, sőt az egész környéket lezárták, ugyanis a bejelentés szerint a buszállomáson is lehet robbanószer – tudtuk meg a MÁVDIREKT ügyfélszolgálatán.

Addig nem engednek járatot az állomások közelébe, amíg át nem vizsgálták a teljes területet.

A MÁV térképes tájékoztatása szerint, a legnagyobb késést a Szentgotthárd – Sopron vonalon közlekedő, Gotthárdról hajnali négy órakor indult járat szedte össze: hajnali öt óra óta vesztegel Szombathelyen, már több mint hetven perces késésben van.

6:44 Buszok pótolják a bombariadó miatt kimaradó vonatokat – tájékoztatott Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivője.

A személyvonatok a szomszédos állomásokig: Vép, Ják-Balogunyom, Acsád Püspökmolnári állomásokig közlekednek és onnan is indulnak.

Szombathely és Acsád, Szombathely és Vép, valamint Szombathely és Püspökmolnári között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Szombathely-Kőszeg vonalon szünetel a vonatforgalom, a két település között a menetrend szerint közlekedő autóbuszokon elfogadják az érvényes vonatjegyeket és bérleteket.

7:31 A rendőrség engedélyével részlegesen megindult a vonatforgalom a szombathelyi vasútállomáson: az 1-es vágányra, valamint az A-B vágányra már érkezhetnek szerelvények, ugyanakkor a vasútállomásról továbbra sem indulhatnak vonatok.

8:09 Takács Zoltántól, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy valaki telefonon jelezte, hogy a vasúton bomba található, ennek alapján kezdték meg az intézkedést. Ennél többet egyelőre nem árulhatott el az esetről.

8:46 A vonatközlekedés az alábbiak szerint alakult:

Szombathely-Kőszeg szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekednek. A Sopron-Szombathely vonalon a vonatok Acsád Állomásig közlekednek onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Szombathely-Szentgotthárd vonalon a vonatok Körmend állomásig közlekednek, az utasok a menetrend szerinti autóbuszjáratokkal utazhatnak tovább. A Szombathely-Zalaszentiván vonalon a vonatok Püspökmolnári állomásig közlekednek, onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Szombathely-Csorna vonalon vonatok Vép állomásig közlekednek onnan vonatpótló buszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszok csak Szombathely irányába szállítják az utasokat.

Az érvényes vonatjegyeket és bérleteket minden olyan menetrend szerint közlekedő autóbuszon elfogadják, amelyek a térségben közlekedő személyvonatok útvonalát érintik.

Amennyiben a vasúttársaság engedélyt kap, a Szombathelyről 9.10 perckor induló InterCity vonat plusz három kocsival megerősítve indul el Budapest irányába.

9:12 Feloldották az útzárat - már megközelíthető a szombathelyi Vasútállomás

Kilenc óra körül feloldották a lezárást az Éhen Gyula téren Szombathelyen. Bombariadó miatt volt lezárva, ám most már szabadon haladhat mind a gyalogos, mind az autós forgalom.

Megszűnt a torlódás is, szinte már nem is érzékelhető, hogy néhány órával ezelőtt még rendőrök és katasztrófavédők lepték el a környéket.

A helyijáratokat is elindították, a vonatjáratokkal kapcsolatos információkat hamarosan közöljük.

9:20 A ma hajnali bombariadó után 8.45-kor lezárult a szombathelyi állomásépület átvizsgálása. A vonatforgalom megindult, a vasúti közlekedésben azonban délelőtt késésekre kell számítani, a menetrend szerinti közlekedés várhatóan a kora délutáni órákra áll helyre.

Kapcsolódó cikk:

Bombariadó Szombathelyen - a helyszínről jelentjük

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!