Hírek

2017.04.09. 18:29

Közösségépítő családi börze - Nem az ezernyi látogató az érdekes, hanem a háttér

Szombathely - Több mint ezer családos érdeklődő böngészte a gyerekruhákat és játékokat a Család-Expo és babaruhabörzén a hétvégén: a rendezvényt lapunk is támogatta.

Vas Népe

Önmagában nem lenne érdekes, hogy Szombathelyen babaruhabörzét rendeznek a Brenner iskola óriási tornatermében szombaton, és hogy sokan ellátogatnak rá, hiszen így könnyíthetnek a gyermekes családok tavaszi ruhabeszerzésének terhein. Még talán az sem, hogy mivel 41-ik alkalommal szervezi meg az eseményt Vizaverné Horváth Zsófia, számos cég felismerte a lehetőséget és támogatóként, kiállítóként kapcsolódott a civil kezdeményezéshez. Így tett a Vas Népe is, amely először volt jelent standjával, ahol egyebek között kiadójának receptkönyveit és a Kiskobold magazint kínálta.

Az igazán érdekes dolgok a rendezvény előtt és utána zajlanak. El tudják képzelni például azt, hogy egy ilyen, méretében óriás rendezvényhez apukák fuvarozzák a sörpadokat, minden börzés maga viszi vissza a szertárba a használt bútorokat, anyukák takarítják fel kis porszívókkal a leterített szőnyegeket (plusz képzeleti feladat: egy kosárpályányi csarnokot lakásporszívókkal megdolgozni), és a hatalmas szőnyegeket is a szülők csavarják fel? (Tudjuk, mert e sorok szerzője is csinálta.)

Nos, ettől egyedi a Család-Expo: igazi közösséget épített ki a vasi megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!