Hírek

2016.12.27. 08:09

Döntés: 60 millió forint a következő Savaria karneválokra

Budapest, Szombathely – Lesz karnevál 2019-ben is: a jövő évi, aztán a következő két Savaria karneválra is 20-20 millió forintos támogatást ítélt meg a Nemzeti Kulturális Alap „kulturális fesztiválok” kollégiuma.

Bakos Ágnes

Támogatott a 2017-es, a 2018-as és a 2019-es Savaria Történelmi Karnevál is – derül ki a Nemzeti Kulturális Alap év végi döntési soraiból.

A Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány a támogatások kedvezményezettje és mindhárom évre 20 millió forint szerepel a támogatási összegnél, vagyis a XVIII., a XIX., és majd a 2019-ben esedékes jubileumi, XX. Savaria Történelmi Karneválra is számolhatnak kulturális forrással a szervezők.

A támogatásról már december 12-én határozott a kulturális fesztiválok kollégiuma, aztán a kormányzati döntés december 21-én született, és a napokban tették közzé a határozatokat és az összegeket. A Szombathelyre jutott támogatás egyébként a megítélt legnagyobb összeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!