Hírek

2017.05.19. 18:13

Egy beteg kisfiú gyógyulását segítik a vépiek

Vép - Jótékony célú délutánt tartottak tegnap a városban.

Tóth Kata

Páratlan összefogással egy súlyos beteg kisfiúnak és családjának segítenek.

Jótékony célú családi délutánra hívta a helyieket tegnap a Tudás Fája Közalapítvány és a Hatos iskola szülői közössége. Zenés-táncos rendezvényt tartottak a városháza előtti parkban, ahol adományt gyűjtöttek - a szervezők az iskola egy súlyos beteg tanulójának, az ötödik osztályos Csonka Áronnak a gyógyulásához szeretnének hozzájárulni. - Nagy öröm látni, hogy ennyien összefogtunk, hogy ilyen sokan szeretnének segíteni - mondta az előadások előtti beszédében Molnár Krisztina iskolaigazgató, és hozzátette: minden fellépő önzetlenül igent mondott a meghívásra.

A hátsó sorban balról: Eredicsné Horváth Lenke, Molnár Krisztina, Kovács Péter szervezők; Dávid Luca énekes. Elöl: a fellépő társastáncos gyerekek egy csoportja Fotó: Tóth Kata

Az egyéni támogatók és a tegnapi bevételüket a nemes célra felajánlók neveit is felsorolta a színpadon, amit nemsokára az iskolásokból verbuválódott Trilla kórus, majd az alapfokú művészeti iskola társastáncosai foglaltak el. Kovács Kitti kötélugró látványos koreográfiájára tapsolhatott a közönség, majd a vépi Dávid Luca énekelt és üzent Áronnak - Koncz Zsuzsa Ég és föld között című dalával, ami „harcolni, küzdeni" tanít. Fellépett a Vépre visszajáró Galaxy Rock&Roll Klub, este PNR-koncert szórakoztatott. A gyerekek kipróbálhatták a lézerharcot, kérhettek lufiból állatfigurákat.

A 2016-os labdarúgó-Eb-n részt vevő FIFA elit játékvezetők egy általuk dedikált mezt ajánlottak fel, amire június 10-éig lehet licitálni. Babgulyással, lángossal, sütikkel várták a szervezők a megéhezőket a parkban. Az összegyűlt pénzt jövő héten adják át a családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!