Hírek

2017.07.07. 18:50

Egy kiló arany Czeglédy széfjében

SZEGED Egy határ melletti osztrák bankban foglalták le a mintegy 10 millió forint értékű befektetési aranyat. A széf Czeglédy Csaba nevén volt.

Cseszkó Tamás

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az előzetes letartóztatásba helyezett Czeglédy Csaba saját nevére nyitott egy széfet Ausztriában, ahol a nyomozók más hatóságokkal együttműködve foglaltak le egy 10 millió forint értékű, 1 kilogrammos befektetési aranytömböt.

Czeglédy Csaba eközben ügyvédjén keresztül cáfolta az ügyészség állítását. Mint mondta, csak olyan vagyona van, ami szerepel képviselői vagyonnyilatkozatában. Az előzetesben ülő képviselő ügyvédje sajtóperrel fenyegette meg azon orgánumokat, amelyek nem közlik Czeglédy cáfolatát, miszerint nincs külföldi vagyona. A Vas Népe megkereste Szanka Ferencet, arra kértük, reagáljon Czeglédy állításaira. - Ő ezt mondja, mi pedig azt mondjuk, hogy egy osztrák bankban Czeglédy saját nevén lévő széfből került elő a befektetési arany - húzta alá lapunknak az ügyészségi szóvivő.

Érdekesség, hogy Szuhai Viktor, a Demokratikus Koalíció szombathelyi elnöke korábban befektetési arany értékesítésével is foglalkozott, később pedig a Czeglédy-ügyben szintén érintett Student Pro Iskolaszövetkezet csoportvezetője lett. Korábban azzal került a nyilvánosság figyelmébe, hogy vagyonnyilatkozatából kifelejtette szlovákiai cégét.

Czeglédy Csaba és kilenc társa ellen azért rendelte el a Szegedi Járásbíróság az előzetes letartóztatást, mivel 3,3 milliárd forint értékű, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják őket. Szanka Ferenc az ügyészség pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az őrizetbe vételek napján jutott az az információ a birtokukba, hogy bizonyos vagyonelemek külföldre juthattak, az Eurojust segítségével pedig a vagyonelem lefoglalását elrendelő lefoglaló határozatnak négy napon belül érvényt tudtak szerezni. Ismertette azt is, hogy az Eurojusttal a továbbiakban is együttműködnek, ugyanis a nyomozás során felmerült: nemcsak Magyarországon, hanem Szlovákiában is alapítottak az ügyben szereplőkhöz hasonló iskolaszövetkezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!