Hírek

2014.11.27. 20:09

Egyhangú igen az ingyenes wifire

Körmend – Közmeghallgatással indult a délután a városházán, majd ezt követően kezdődött el a képviselő-testületi ülés. A többi között ingyenes wifi-használatról is döntöttek.

Kozma Gábor

A közmeghallgatásra szinte teljes számban megjelentek a képviselők, nem úgy a lakosság. Pedig fontos dolgokról szólt Bebes István polgármester. Bemutatta polgármesteri programját, majd szólt a hosszú távú fejlesztésekről is. – Elsődleges feladatomnak tartom, hogy minél több pénzt nyerjünk el a pályázatok útján. Ezért mint a múltban, a jövőben is minden követ megmozgatok – jelentette ki.

Számos fiatal, turista és helybéli igényelte az ingyenes wifit. Fotó: Unger Tamás

A megoldandó feladatok hosszú sorában említette a Rábán aluli szennyvíz elvezetését, a belvíz és az árvíz okozta gondokat. Kitért a munkahelyteremtésre, a helyi intézmények felújítására, a kastély és a várkert fejlesztésére. Hangsúlyozta a kis-és középvállalkozások erősítését, a szakképzés és a közfoglalkoztatás fontosságát. Végül a Batthyány-örökség méltó megőrzéséről ejtett szót.

A közmeghallgatás után fél órával kezdődött el a testületi ülés.

Elsőként Tompa László, a Pro Körmend képviselője értékelhetett egy percben. Kijelentette: szervezetének célja, hogy alternatívát nyújtson a körmendieknek. Ezt követően rendeleteket módosítottak, majd a főtéren és a kastélyudvarban kiépítendő ingyenes wifiről nyitottak vitát. Ezek szerint a Szabadság téten és a kastély belső udvarán tervezik kiépíteni a rendszert. E célra keretösszegként 3 millió forintot szánnak.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a pontos összeg a szakértői javaslatok, illetve a jövő évi költségvetési rendelet megalkotásakor határozható majd meg. Mint mondta, számos fiatal, turista és helybéli igényelte ezt a lehetőséget. – Korlátozott wifihasználatról lenne szó, a szolgáltatás főleg a szabadtéri rendezvényeinket érintené. Ugyanakkor nem támogatjuk azt, hogy a helyszínek menti lakásokba is eljusson a jel, de ennek kidolgozása a szakemberek dolga – tette hozzá. Az ingyenes wifihasználatról szóló javaslatot mind a 12 képviselő támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!