Hírek

2015.10.10. 09:09

Egyre hűvösebb időre számíthatunk

Szombathely - Egyre hűvösebb idő köszönt ránk, de a csapadék nagy része most nem ránk zúdul - tudtuk meg Pétervári Tibortól, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjétől, állomásvezetőtől.

Bajdó Bettina

Szombaton késő délután dél felől egy mediterrán ciklon érkezik térségünk fölé, amely jelentős mennyiségű csapadékot okoz az ország egyes részein. Az észlelő szerint egyértelműen ősz lesz a hétvégén, egyre hűvösebb, gyakran szeles idővel is vasárnap estig. Erős északkeleti széllel kell számolnunk, ami még tovább rontja a hőérzetünket. Csapadék úgy tűnik, hogy nálunk  azért nem lesz olyan rengeteg, délre haladva nő majd a mennyiség és igazán extra mennyiség a Balkánon, a horvát, bosnyák, szerb részeken esik le, de Dél-Dunántúl, Dél-Alföld is kap jelentősen.

Az észlelő hozzátette: a hőfok 10 Celsius-fok körül alakul, vasárnap néha 1-2 fokkal fölötte is lehet, de 15 fok alatt marad nagy valószínűséggel a hőmérő higanyszála. Éjjel 5 fok várható, ám a derültebb, kevésbé felhős éjjeleken nulla fok közelében alakul a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!