Hírek

2015.12.18. 12:44

Éjféli Star Wars-premier: hogy tetszett a film a szombathelyi nézőknek?

Ott voltunk éjfélkor az új Star Wars-film premierjén és utána megkérdeztük az ott dolgozókat és a nézőket, hogy milyen hatással volt rájuk a film. A kritika odavan, de így gondolják-e szombathelyi nézők is?

Hudák Celesztin

Beöltözött rajongók, feszült, várakozással teli hangulat és persze hatalmas tömeg: ez volt Az ébredő Erő premierje a szombathelyi belvárosi moziban. A mozi alkalmazottai ugyanolyan lelkesen várták a premiert, mint a nézők. A film elején még mindenki kitörő örömmel és tapssal fogadta a visszatérő karaktereket. A vetítés után azonban mindkét csoport egyaránt azt nyilatkozta, hogy amennyire reklámozták ezt a filmet, ugyanakkora csalódás érte őket, és hogy ez az egész csak is a film reklámmenedzsereit dicséri. Horváth Zoltán, Németh Miklós és Müller Norbert megrögzött Star Wars-rajongók megosztották velünk legnagyobb aggodalmaikat a filmmel kapcsolatban.

Elmondták, hogy ez a film hiába egy új sorozat beharangozó része, még így is hogy nem volt kielégítő, rengeteg lehetőséget látnak benne. Viszont tartanak attól, hogy a készítők ezeket a lehetőségeket vagy kiaknázatlanul hagyják, vagy elrontják az elkövetkező és most is forgatás alatt lévő folytatásokban. Az ő csalódásuk oka: ismerik ennek a filmnek a forgatókönyvhöz használt eredeti sztoriját, és nem sokat láttak belőle, viszont tele volt olyan poénokkal, amik nem illettek bele. Abban pedig mind hárman egyet értettek, hogy ők várni fogják a folytatásokat mivel kíváncsiak arra, hogy egy szerintük nem jó film viszont jó alap és a benne lévő karakterek fejlődésen mennek-e keresztül. A szereplőkről pedig csak annyit osztottak meg, hogy szerintük sok helyen el lett rontva a szinkron és abban bíznak, hogy ha eredeti nyelven nézik, meg a filmet visszakapják azt, ami elveszett. A premier résztvevői kollektívan egyetértettek még abban is, hogy egyelőre ez a film nem több nosztalgia ömlenynél. Sokan mondták, hogy nem fogják megnézni a folytatásokat, mivel teljesen kiábrándultak. Voltak, akik meg sem tudtak szólalni, annyira mélyen érintette őket a film gyengesége. Arra is sokan kíváncsiak voltak, hogy vajon a Disney hogyan fogja kimenteni magát ebből a kínos helyzetből.

A rajongók szigorú véleményétől eltér több kritika: az országos sajtóban mennybe menesztették a filmet, amelyről azt írták, hogy a legjobb rész A Birodalom visszavág óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!