Hírek

2017.01.12. 17:25

Kitüntették a magyarlaki-csörötneki iskola korábbi igazgatóját

Magyarlak, Csörötnek - Negyven év pedagógusmunka után ment nyugdíjba Tóthné Köncz Valéria. A négy évtizedes munkáját emlékéremmel ismerték el. Az iskola másik mérföldkőhöz is érkezett: nagyszabású felújítás kezdődhet.

Bakos Ágnes

Pedagógus Szolgálati emlékérmet vett át Tóthné Köncz Valéria Fodor Istvántól, a Szombathelyi Tankerületi Központ vezetőjétől. Abból az alkalomból tüntették ki a magyarlaki-csörötneki iskola korábbi igazgatóját, hogy negyven évet dolgozott pedagógusként. Tavaly, a téli iskolai szünet első napjával ment nyugdíjba.

- Relatív, hogy a negyven hosszú idő. Vali itt volt kezdő pedagógus, aztán napközis tanár, végigjárt minden utat - emlékezett az ünnepségen kolléganője pályájára Balogh Éva, a Szentgotthárd és Térsége Iskola igazgatója.

Tóthné Köncz Valéria korábbi tagintézmény-vezetőtől Balogh Éva igazgató is ünnepélyesen elköszönt Fotó: Szendi Péter

- Sokat köszönhetnek neki a diákok, a korrepetálást, a felzárkóztatást - sorolta az igazgató Tóthné Köncz Valéria munkájáról.

Minden pályázati forrást igyekezett kihasználni, minden lehetőséggel élni, ami a magyarlaki-csörötneki iskolát előbbre vihette. A kollégái és a szülők nevében is megköszönte a munkáját.

Az ünnepelt azt mondta: egy ilyen alkalom öröm és bánat egyszerre. Büszkén beszélt a kollégáiról és az iskola partnereiről is, akik összefogtak az intézmény érdekében az elmúlt években.

- A pedagóguspálya erő és lehetőség - fogalmazta meg az ünnepségen V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Magyarlak és Csörötnek általános iskolájába 75 diák jár jelenleg

Az ünnep a nyugdíjba vonult igazgató mellett a jövőről is szólt. Egyrészt arról, hogy ismét ökoiskola címet nyert el Magyarlak és Csörötnek intézménye. Most 75 tanulójuk van, akik mindennap találkoznak környezettudatos programokkal. Nekik egyértelmű a szelektív hulladékgyűjtés, a gyümölcsfák és a fűszerkert gondozása is. Hamarosan pedig megszépült épületben hallhatnak még többet a környezetvédelem fontosságáról. Az iskolaépület összesen 6 millió forintból újul meg - tájékoztatott Kiss Katalin Melinda, a Szentgotthárd és Térsége Iskola Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája tagintézmény-vezetője. - Korábban a földszinti, most az emeleti vizesblokk újulhatott meg. Hátravan a teljes tetőcsere, a padozat felújítása, valamint a világítótestek cseréje - sorolta az igazgatónő. Hasonló léptékű fel-újítás még nem volt az épületen. Az igazgató hangsúlyozta: a szombathelyi tankerület és az iskola alapítványa, az Együtt a Gyermekekért Köz-alapítvány finanszírozza az intézmény megújítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!