Hírek

2013.07.08. 14:17

Épülnek az utak Vasváron

Vasvár – Folytatódik az utak helyreállítása a város utcáin. A szennyvízcsatornázás utáni helyreállítás mellett még egy munka is indul a napokban, amelynek célja a teljes rekonstrukció.

Merklin Tímea

Folytatódnak az útfelújítások Vasváron. Legárt Gyula épp a rekonstrukciós programban dolgozik (Fotó: Szendi Péter)

A szennyvízcsatornázás utáni helyreállítás folyamatos, októberig tart, és ,van egy „többletmunka” is, amit az önkormányzat rendelt meg a teljes helyreállításhoz.

– Ez egy közbeszerzési eljárás volt, a héten vonul fel a kivitelező - mondta Varga Zoltán műszaki osztályvezető. – A vezetéképítési munkák elkészültek, most vannak a próbaüzemek, a külső átemelő szivattyúk forgatási próbája. A műszaki átadás augusztusban várható.. Vasvár város illetve a Kismákfa és a Nagymákfa településrészek szennyvízcsatornázását követő sávos helyreállításokon túli – a többletmunkát jelentő – burkolatfelújítási munkái a következők lesznek. Vasváron a Góré utca,. a Hunyadi dombtető (kilátó utcája), a Péterfai utca, a Vasvári Pál utca, a Dr. Tretter utca. Az Arany János utca 6. számtól déli irányba, a Vasúti utca egy része, a Dózsa utca, a Bartók utca (kilátó), Újlaki utca, Munkácsi Mihály utca bizonyos szakasza, Pácsonyi utca. a Vörösmarty utca felső szakasza (szeméttelepi rész), az Ady Endre utca, a Köztársaság tér, az Áchim András utca, a Mártírok utca, a Ragyogó utca, a Nagyköveshegy utca, az Esze Tamás utca, a Vörösmarty utca alsó szakasza, az Alsóárokhegy utca és Gyár utca. Nagymákfa városrészen az Akácfa utca a temető felőli szakasz, Mókus pataki hídig. Kismákfa városrészen a Kismákfai mellékút (a Szentkúti bekötő).

A teljesítési határidő: a szerződés szerint a 90. nap (október), esetleges előbb teljesítés lehetséges. A makadám burkolatú utcákban kétrétegű felületi zárás építésére van szükség. Az aszfalt vagy aszfalt jellegű burkolattal rendelkező utcákban AC-11 kopóréteg építése szükséges. A megsérült vagy elsüllyedt szegélyeket újra kell cserélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!