Hírek

2016.11.08. 09:10

Falco: „Sem a dolgozókat, sem a lakosságot nem veszélyeztette a robbanás”

Szombathely – Mint arról már beszámoltunk, robbanás történt a szombathelyi Falco üzemében hétfőn reggel. A porrobbanásban személyi sérülés nem történt, az üzem tájékoztatása szerint nem került veszélyes anyag a környezetbe.

Turbók Attila

Hétfő reggel egy ipari létesítményben történt robbanás, majd ezt követően csaptak fel a lángok egy szárítóüzemben, a siló betároló részében a Zanati útnál. A tűzoltók Szombathelyről érkeztek nagy erőkkel a helyszínre, de Körmendről és Zalaegerszegről is kivonultak az egységek.

A lánglovagok két vízsugárral és egy létrás szerrel oltották a tüzet, majd további két vízsugarat is beállítottak. Az elsődleges információk szerint senki nem sérült meg.Az esetről a Falco-gyár a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:  „A cég területén a forgácslapüzemhez tartozó, külön ezt a célt szolgáló tűzvédelmi silóban porrobbanás történt, melynek következményeként rövid időre tűz keletkezett. Ennek oltását a vállalat önkéntes műszaki mentőegysége megkezdte.

A rendszerbe beépített tűzvédelemi rendszerek automatikusan működésbe léptek. Aktiválva lettek továbbá az érintett területek kézi oltó rendszerei is. Az oltás a riasztásra kiérkezett helyi és környékbeli katasztrófavédelmi egységek segítségével lezárult.  Sem a dolgozókat, sem a lakosságot nem veszélyeztette a robbanás, személyi sérülés nem történt.

Hibátlanul működtek a tűzvédelmi berendezések, így a porrobbanás a külön ezt a célt szolgáló tűzvédelmi silóban keletkezett, és a vállalat tűzvédelmi egysége haladéktalanul megkezdte a tűz oltását. A tűz oltásával kapcsolatosan sem a levegőbe, sem a gyár csapadékelvezető árkaiba egészségre káros, illetve veszélyes anyag nem került.”

A cikk előzményei itt olvashatóak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!