Hírek

2015.09.23. 10:40

Falco-ügy: Hende Csaba szerint ki kell kényszeríteni a változást

Szombathely - Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője a Fidesz szombathelyi szervezetének alakuló ülésén jelentette be, hogy megoldást kell találni a Falco-gyár problematikájára. A politikus most részletesebben is kifejtette lapunknak álláspontját.

Cseszkó Tamás

- Sok éve zavarja a Falco-gyár zaj-, por- és füstkibocsájtása az üzem közvetlen környékén lakókat. Mára azonban összvárosi problémává vált az a hihetetlen mennyiségű szennyezett gőz, amely beteríti egész Szombathelyt, messziről látszik, és joggal zavar minden helyi polgárt - fogalmazott Szombathely képviselője, kiemelve, hogy a helyzet sürgős megoldás után kiált.

Fotó: Szendi Péter

- Azonnal meg kell kezdeni a problémát megszüntető, a károsanyag-kibocsátást lényegesen csökkentő szűrőberendezés felszerelését - húzta alá Hende Csaba, aki további követeléseket is megfogalmazott. Szavai szerint azonnal meg kell teremteni a Falco károsanyag-kibocsátásának folyamatos, hiteles és teljes egészében nyilvános mérését. - Mindez a tulajdonos feladata - hangoztatta a képviselő, hozzátéve, hogy a feladat megoldható, hiszen másutt is meg tudták oldani az ugyanilyen problémákat. Sokak szerint az elmúlt időszakban azért nem sikerült előbbre lépni, mivel a Falco-gyár tulajdonosi köre jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik. Hende Csaba azonban itt is markánsan fogalmaz, mint mondja, semmi kétsége afelől, hogy ki fogják kényszeríteni a gyökeres változást.

- A jó kormányzati kapcsolat nagyon fontos, én is ápolom a magamét, a szombathelyi Fideszről nem is beszélve. Adott esetben majd össze is mérhetjük, hogy kinek a kormányzati kapcsolata erősebb. Lapunk arra is kíváncsi volt, hogy mi történik, ha a cég nem teljesíti a követeléseket. - Akkor bizony be kell zárni a gyárat - jelentette ki Hende Csaba. Hozzátette: a mostani helyzet nem tartható fenn, ezzel a látvánnyal, szaggal és zajjal nem akarunk tartósan együtt élni. - Lehet bűvészkedni a szakvéleményekkel és a mérési adatokkal, de az emberek ezt a látványt és ezt a szagot nem akarják - hangzott el. Szombathely országgyűlési képviselője zárszóként elmondta: egy demokráciában végső soron mindig az emberek győznek. - A Fidesz a szombathelyiek pártján áll, ránk ebben az ügyben is számíthatnak - hangoztatta Hende Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!