Hírek

2017.08.08. 16:05

Felejthetetlen élmények a sárvári Szent Mikós plébánia karitásztáborából

SÁRVÁR - Több mint száz gyermek részvételével zajlott a sárvári Szent Miklós plébánia 2. Talentum karitásztábora.

Pajor András

A gyerekek egy héten keresztül közösségépítő és hasznos foglalkozásokon vettek részt a Talentum táborban, amelynek helyszínét a most felújított és parkosított hatalmas plébániaudvar adta, ahol elfértek az árnyékot adó sátrak. Az önkormányzat kalandparki és fürdőbelépési lehetőséggel támogatta a tábort. - A csoport ellátogatott többek közt a nicki műgáthoz és a csényei stációkhoz is. A város egyesületei is tartottak itt bemutatót. A szervezésben több mint harminc szülő segített önzetlenül - összegezte az idei tábori történéseket Wimmer Roland plébános. A zárónapon a karitászos gyerekekhez ellátogatott dr. Székely János megyés püspök is, aki az esti zárómise után együtt vacsorázott a résztvevőkkel és a szervezőkkel.

A Talentum tábor résztvevői ajándékkosarat készítettek a táborzáró misét tartó dr. Székely János megyés püspöknek Fotó: Pajor András

- Egy hét alatt olyan mély élményeket élhettek át a gyerekek a tábor közösségében, mint amit talán az iskolában az egész év során sem. Olyan élményeket, amelyeket egész életük során sem fognak elfelejteni - méltatta a sárvári Talentum tábort a megyés püspök. Zárásként a fiatalok a hét során összegyűjtött talentumokat beválthatták a felajánlott könyvekre, játékokra, ajándékokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!