Hírek

2015.05.06. 09:31

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a kutyáit éheztető borgátai férfi - Ön szerint ez sok vagy kevés?

Sárvár, Borgáta – Szerdán délelőtt tárgyalták annak a borgátai férfinak az ügyét, aki ellen állatkínzás miatt indítottak eljárást. A tárgyalás előtt az Állatvédők Vasi Egyesületének tagjai demonstrációt tartottak a Nádasdy-vár mögötti parkban.

Lisztmayer Zsófia

A borgátai férfi tulajdonában két felnőtt és három kölyökvizsla volt, ezek közül kettő feltehetően el is pusztult a nem megfelelő tartási körülmények miatt. A három életben maradt kutyust – a szülőket és egy kölyköt - az Elveszett Állatok Alapítvány Vizsla fajtamentés csoportja vette gondozásba tavaly nyáron, azóta pedig már gazdára is leltek. Az Állatvédők Vasi Egyesületének tagjai és önkéntesei a tárgyalás előtt azért demonstráltak, hogy letöltendő börtönbüntetést szabjanak ki a borgátai férfire, és több figyelmet szenteljenek az állatkínzással kapcsolatos ügyeknek. A tüntetésen és a tárgyaláson is jelen volt Menhardt Evelin, a vizslamentők vezetője is.

 

A tárgyaláson tanúként hallgatták meg a vádlott volt élettársát, a település akkori alpolgármesterét és azt az állatvédőt, aki először érkezett a borgátai férfi házához, és megtalálta a három vizslát. A rendelkezésre álló információk, bizonyítékok, valamint a tanúvallomások alapján a vádlottat jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Dienes Szandra, az egyesület gazdasági elnöke az ítélettel kapcsolatban elmondta, hogy Magyarországon általában felfüggesztett börtönbüntetést ítélnek meg hasonló esetekben. Míg helyi szinten elfogadhatónak számít a bírósági ítélet, országos szinten kevésnek tartják az állatvédők a kiszabott büntetést.

Részletekkel később jelentkezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!