Hírek

2014.09.20. 18:19

Felújították a kultúrotthont - helyi értékek őrzése a cél

Nyárbúcsúztató falunap keretében adták át Rábapatyon azt a kultúrotthont, amelyet 28 millió forintos kormányzati segítséggel újítottak fel.

Cseszkó Tamás

A képen Ágh Péter, Dugovics Balázs, Dugovics József és a két gyerkőc: Adorján Gergő Adorján Roland

Kondérban főtt a gulyás Rábapatyon, az egész települést megvendégelte a helyi önkormányzat. A kondérba bőven jutott a szarvashúsból es a fehérbabból is. Volt ok az ünneplésre, elkészült végre a helyi kultúrotthon. Komoly története van a háznak, mely az 1920-as években épült, Klebelsberg Kunó támogatásával. Ráfért már a tatarozás, most 28 millió forintos győztes pályázatnak köszönhetően újult meg az épület. Dugovics Balázs polgármester szerint a kultúrotthon igazi közösségi tér, ide lehet bevinni a település értékeit. - A felmenőink még szekéren hordták ide az építőanyagokat, például a terméskövet Vásárosmiskéről - mondta a polgármester, hozzátéve, hogy azóta persze sokat változott a világ. A mostani felújítás során új nyílászárókat kapott az épület, villanyszerelői, gépészeti munkákat végeztek el, de kőművesek, festők is dolgoztak itt. A megnyitón köszöntőt mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki megemlékezett róla, hogy Rábapatyon a történetírók szerint már az Árpád-korban is éltek magyarok. - Jöttek háborúk, felkelések, de mégsem tűntek el a térképről - húzta alá a politikus. Hozzátette, az utóbbi időszakban sok jó történt a faluban, a kormány 20 millió forinttal támogatta az önkormányzatot, mivel jól gazdálkodott, a kapott forrásból a Kossuth és a Zrínyi utcákat újították fel. A most átadott kultúrotthon a képviselő szerint tovább erősíti a falu fennmaradását, a helyi értékek megőrzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!