Hírek

2017.09.05. 18:51

Hárman tanulnak tűzoltónak Körmenden

SZOMBATHELY, KÖRMEND Öt hónap alatt szereznek tűzoltó szakképesítést, akik a héten kezdték a tanévet a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában. Hárman vannak, a vizsga után hivatásosok lesznek.

Bakos Ágnes

– A hivatásos szolgálat nagy felelősséggel jár, hiszen a tűzoltók feladata a bajbajutottak megmentése, az emberi élet megóvása – ezekkel az intelmekkel indította útnak a három leendő hivatásos tűzoltót dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. A három fiatalember a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában kezdte meg tanulmányait a hé-ten. – Kiemelt jelentősége van, hogy az oktatások keretében a tanulók készségszinten elsajátítsák a szakmai ismereteket, amelyeket aztán tűzoltóként, a beavatkozások során tudnak igazán begyakorolni, kamatoztatni – mondta a vasi katasztrófavédelem igazgatója. Az iskola elvégzéséhez sok sikert kívántak a leendő tűzoltó kollégáknak. A három diák két hónapon át tanul Körmenden, majd három hónapot a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban töltenek. A tűzoltóképzés két modulból áll: először 386 órában rendvédelmi alapfeladatokat sajátítanak el, aztán 270 órából álló tűzoltó szakfeladatokat kell teljesíteniük. A képzés résztvevői az iskola befejezését követően kerülnek hivatásos szolgálati jogviszonyba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!