Hírek

2015.02.01. 10:35

Hogy lesz a hulladékból energia? - A fehér asztalnál is erről beszéltek a vasi környezetvédők

Szombathely –Negyedik alkalommal rendezték meg Vas megye jótékonysági környezetvédelmi bálját szombaton a Claudius szállóban. A Hulladékból energia?! című kiadvány támogatására fordítják a bevételt.

Unger Tamás

A bált a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány rendezte, amelynek kuratóriumi elnöke, Mészáros György elmondta: a bál szakemberek találkozásának fontos színtere, és méltó alkalom arra, hogy átadják a környezetvédelmi díjakat.

- Alapítványunk mozgalmas évet zárt. Több fajsúlyos kérdéssel foglalkoztunk, melyek közül kiemelkedik a hulladék- és energiagazdálkodási feladatok elemzése, ezt a hulladékhasznosítási munkacsoport végezte. A munkacsoportot a Nyugat Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ meghatározó cégei -mint az EPCOS, az OPEL, a BPW, az iQor (Jabil), a LUK és a Savaria Egyetemi Központ - közreműködésével hoztuk létre.

A bál fővédnökeként V. Németh Zsolt, a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár mondott köszöntőt. - A környezetvédelem nem egy szakma, hanem minimum szakmák összessége, hivatás, erkölcsi alapvetés, érzelmi viszonyulás. A munka során kibékíthetetlen ellentétekkel lehet találkozni, de összefogásokkal, jó példákkal is. Küzdelmes, de nem reménytelen szélmalomharc a környezetvédelem, hanem valamennyiünk közös ügye, amiben mindenkinek megvan a maga helye, a civileknek is.

A bál díszvendége, dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes volt. Kránitz Tiborné alapítványi titkártól megtudtuk: a környezetvédelmi díjjal gazdasági társaságok esetében azon régióbeli vállalkozások elismerését fejezik ki, akiknél a cég működtetése a környezetvédelmi szempontok messzemenő figyelembevételével történik, akik fontosnak tartják vállalkozásuk környezetének jó állapotát, a dolgozóik jó munkahelyi körülményeit, a telephelyük rendezettségét, akik termékeik előállításával a környezetünk védelmét szolgálják és aktívan tevékenykednek a környezet védelme érdekében. Az idén ezt a díjat az Opel Szentgotthárd Kft. kapta, Solt Tamás vezérigazgató vette át.

A díjat olyan magánszemélyek is kaphatják, akik társadalmi szerepvállalásuk során befolyást gyakorolnak a természeti és környezeti értékeink védelmére, elhivatottak a környezet védelme iránt, és kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a környezeti tudat- és szemléletformálás területén. Ezt az elismerést idén Némethné Zsigó Zita rendőr alezredes asszony, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa kapta.

A díjátadó után a Lorigo TSE táncosai adtak műsort, és megkezdődött a tánc a szentgotthárdi Albatrosz zenekarral. Vacsora utáni desszertként egy tűzijátékkal díszített, asztal nagyságú marcipántortát szeleteltek fel. A gasztronómiai élvezeteket pálinkakóstolással egészítették ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!