Hírek

2015.06.20. 16:29

Íme e legfiatalabb rendőrök! – 25. tanévét zárta a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola

Körmend – A Szózat első két szava a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola falán végigkíséri az ott tanulók mindennapjait: „Hazádnak rendületlenül”. Vörösmarty Mihály szavaival búcsúzott a 185 végzőstől az iskola igazgatója, Hollósi Gábor.

Bakos Ágnes

Jubileumi, 25. tanévét zárta a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola. Ez alkalomból megyezászlót kapott a Vas megyei önkormányzattól az intézmény: Hollósi Gábor igazgatónak adta át Majthényi László. A megyei közgyűlés elnöke nemcsak sok sikert kívánt a pályakezdő rendőröknek, hanem azt kérte, vigyék Vas megye jó hírét szerte az országban, amerre vezénylik őket. A jubileum alkalmából a körmendi önkormányzat nevében díszoklevelet és emléktárgyat adott át Bebes István. A polgármester beszédében kiemelte: Körmend lakosai érzik az előnyét annak, hogy immár 25 éve rendészeti iskola működik a városban, példás a közbiztonság, valamint nagyon jó az együttműködés a város és az intézmény között. Hollósi Gábor felidézte, hogy sokszínű volt az elmúlt 25 évben az iskola oktatási palettája, határőröket képeztek, aztán rendőröket, közben katasztrófavédelmi alapismereteket is tanítanak. Most 185 rendőrt bocsátanak ki, szeptemberben várhatóan kettőszáz elsős kezdi meg a rendészeti képzést Körmenden. Az elmúlt 25 év alatt több mint 15 ezren tanultak a körmendi rendészeti iskola falai között. Az idén végzett tiszthelyettesek közül többen angol, német és számítástechnikai vizsgát tettek a képzés alatt, és voltak, akik D.A.D.A. oktatáson vettek részt – sorolta az igazgató. Azt is kiemelte: a következő hetekben, a nyári idegenforgalmi szezonban bőven lesz munkájuk a frissen végzett rendőröknek, a rendőrkapitányságok tárt karokkal várják őket.

- Álljanak ellen a korrupciónak, legyen szakmai és erkölcsi tartásuk – ezt mondta útravaló jó tanácsként az ifjú egyenruhásoknak Hollósi Gábor. Dr. Takács Tibor országos rendőrfőkapitány-helyettes, egykori körmendi rendőrkapitány azt emelte ki, hogy a pályakezdő rendőrökre nem a filmekből megismert rendőr-ideál vár, hanem dolgos napok. Elvárja a Körmenden végzett rendőröktől, hogy hivatásukhoz méltón viselkedjenek, mert minden egyenruhás az egész rendőrséget képviseli. - Egy 47 ezer fős család tagjai lesznek – fogalmazott a kibocsátott egyenruhásoknak Dr. Takács Tibor.

- A hivatás kapott szakképzést Körmenden az elmúlt két évben – ezt mondta Farkas Alexandra őrmester, pályakezdő rendőr válaszbeszédében, amit a végzettek nevében mondott az ünnepségen. A kibocsátott tanulók búcsút vettek az iskolától és Körmendtől, és letették tiszthelyettesi fogadalmukat. 185 rendőrrel több lesz a kapitányságokon. Ahogy tapasztaltabb kollégáik, ők is szolgálnak és védenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!