Hírek

2015.05.05. 11:54

Itt vannak a 2015-ös matematika érettségi megoldásai

Matematikatanárok oldották meg nekünk az érettségit. Ne ijedjen meg, ez csak egy a lehetséges megoldások közül. Lehet, hogy az öné is éppen olyan jó.

Budai Dávid

Ahogyan ígértük, már itt is vannak a megoldások. Bodáné Szendrő Mónika és Király Bernadett a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola tanárai háromnegyed óra alatt megoldották nekünk a középszintű matekérettségit. Úgy látják, az idei feladatsor az átlagosnál egy kicsit nehezebb volt, de aki eljutott az érettségiig, annak biztosan megvan a kettes. Hangsúlyozták, annak ellenére, hogy a matematika egzakt tudomány, többféle jó megoldás is születhet. Mivel a megoldókulcsok sem tartalmazzák az összes lehetséges megoldást, ezért - ahogyan minden évben - az idén is szakmai fórumot hívnak össze egy hét múlva. A középiskolás matektanárok ilyenkor összegyűlnek és egységesítik az értékelést. Ha megvannak a pontok, akkor már könnyű kiszámolni az eredményt, mivel összesen száz pontot lehet elérni. Az érettségi első részére 30, míg a másodikra 70 pontot lehet kapni, 25 pontnál pedig már megvan a kettes. Azt pedig, hogy megvan-e, most ön is leellenőrizheti. Ha nem fél az igazságtól és nem szeret bizonytalanságban élni, görgessen lejjebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!