Hírek

2013.05.17. 12:46

Kábítószert foglaltak le fiataloktól a vasi rendőrök (videóval)

Szombathely - Négy fiatalt fogott el a rendőrség lakossági bejelentés alapján kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt. Egyiküket őrizetbe vették, hárman szabadlábon védekezhetnek - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu rendőrségi honlapon.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Állampolgári bejelentés érkezett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Ügyeletére 2013. május 15-én délután, miszerint egy ismeretlen személy egy gépjárművel kábítószer szállításra készül, amelyet egy büki lakos részére szándékozik átadni.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai még aznap éjszaka Acsád és Bük között feltartóztatták azt a Chrysler típusú személygépkocsit, amelyből a rendőri intézkedés során, illetőleg a benne utazó négy személytől kábítószergyanús port és tablettákat foglaltak le. A Terrorelhárítási Központ közreműködésére azért volt szükség, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfiaknál lőfegyver lehet. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint, a lefoglalt anyagok mennyisége nem haladja meg a csekély mennyiséget.

A helyszínen elfogott 20 éves T. Róbert, a 23 éves S. Gábor, a 32 éves Cs. Gábor és a 33 éves K. Sándor megalapozottan gyanúsíthatók kábítószerrel visszaélés bűncselekmény elkövetésével.

A rendőrök a férfiakat a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. T. Róbert, Cs. Gábor és S. Gábor kihallgatásukat követően szabadlábon védekezhetnek, azonban a gépkocsit vezető K. Sándort a rendőrség őrizetbe vette.

A továbbiakban az ügy nyomozását illetékesség miatt a Kőszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával folytatja - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!