Hírek

2013.01.21. 14:44

Kap elég forrást a város?

Szombathely - Az LMP képviselői remélik, hogy az állam tartja a szavát, és biztosítja a kulturális intézmények működtetéséhez kellő forrásokat.

Merklin Tímea

- Szombathelyen elég nagy mozgás tapasztalható, tavaly a szimfonikus zenekar és a bábszínház, egy év elteltével, a Berzsenyi könyvtár és a szombathelyi múzeumok és a fontos missziót betöltő két folyóirat, az Életünk és a Vasi Szemle is a városhoz kerültek - mondta Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a hétfőn tartott LMP-s sajtótájékoztatón. Hozzátéve: bíznak benne, hogy a város jó gazdája lesz ezeknek az intézményeknek.

 

- További mozgás, hogy január 1-jével megszűntek az ÁMK-k, így az oladi is, amely iskolaként működik tovább, megszűnt a művelődési egységük funkciója, a Nyitra utcában is. Fontos lenne, hogy e két városrész ne maradjon kulturális közösségi élet nélkül - mondta Horváth Zoltán.

 

 



Horváth Zoltán és Karácsony Gergely (Fotó: Kiss Teodóra)

 

Szó volt arról, hogy az Agora lássa el ezeket a feladatokat, ami Oladon még csak elképzelhető, de a keleti városrészen speciális kisközösségi élet van.


Karácsony Gergely,  az LMP frakcióvezető-helyettese azért jött, hogy lássa: hogy valósul meg mindaz, amit a kormány elhatározott a kulturális intézményrendszer átalakítása kapcsán, mi a helyzet az államosítási intervenció után, most,  hogy a városokhoz kerültek ezek az intézmények, amelyek erősen megszenvedték  az átalakulásokat. 


- Hogy a zavaros jogviszonyokat, a bizonytalanságot az intézmények túlélték, és  el tudták látni a feladataikat, a vezetőiknek köszönhető - fogalmazott.  Fontos, hogy az állam tartsa a szavát, és biztosítsa a fenntartáshoz szükséges forrásokat a város számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!