Hírek

2014.12.31. 10:14

Karnevál, Iseumi Szabadtéri Játékok, Hollywood Classics – idén sem unatkoztunk Szombathelyen

Mozgalmas évet tudhat maga mögött Mérei Tamás, aki egyszerre igazgatója a Savaria Szimfonikus Zenekarnak, és vezeti a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Alapítványának kuratóriumát.

Cseszkó Tamás

- Nagyon erős évet zárt a Savaria Szimfonikus Zenekar. Az volt a célunk, hogy egyre többen látogassanak el hangversenyeinkre, koncertjeinkre - mondta Mérei Tamás, hozzátéve, hogy mindemellett fontos feladatként fogalmazták meg, hogy egy olyan 21. századi nyitott, szórakoztató intézmény vesse meg a lábait a városban, amelyre minden szombathelyi méltán büszke lehet.  – Mint a megye egyetlen nemzeti intézménye, büszke vagyok arra, hogy ismét számos sikeres programmal pezsdíthettük fel a kulturális életet, gondoljunk csak az Iseumi Szabadtéri Játékokra, a bérletes és a jótékonysági hangversenyeinkre, vagy épp a Hollywood Classicsra. Utóbbi egészen kinőtte magát. Idén először megrendeztük a gyermekeknek szóló változatot is, ahol ezerkétszázan tapsoltak egy egész estén át. A direktor fontos eredménynek tartja, hogy tizennégy év után először tudtak új hangszereket vásárolni, valamint ötvenkét év várakozás után végre saját jegyirodája épül a zenekarnak. További számokat is sorol: idén ünnepelte ötvenéves jubileumát az Iseumi Szabadtéri Játékok, tizenkét új taggal bővült az együttes, pedig harminc éve nem volt példa létszámbővítésre, és évente száz koncertet adnak, ezek többsége telt házas.

Fotó: Cseh Gábor

Szólt a Savaria Történelmi Karnevál eredményeiről is. – Nagy kihívás, hogy az értékeket megtartva olyan újdonságokat vezessünk be, amelyek minden évben plusz vonzerőt jelentenek az idelátogatók számára – húzta alá. Szavai szerint az a feladat, hogy a karnevál történelmi jellege megmaradjon, a lehető legtöbb ember beöltözzön, és ne engedjenek az eddig megszokott minőségi programkínálatból sem. – Most már a Művészetek utcájában is van nagyszínpadunk, a Sörtéren a helyi előadó művészeti egyesületek mutatkoznak be, és közel kétszáz kézműves vesz részt az Öreg Város Vásárában – sorolta az eredményeket az elnök. Mint mondta, idén először látogathattak el a vendégek a Katolikus Udvarba, a Pannon Piac mellett új, őstermelői vásárteret alakítottak ki a városháza előtti téren. – Külön öröm számunkra, hogy a felvonulásnál idén először teltek meg a lelátók, de a led-falak száma is gyarapodott, amelyek nagyon közkedveltek, hiszen amellett, hogy számos információt tartalmaznak, a hangulatát is erősítik a rendezvénynek – értékelt Mérei. Külön kiemelte, hogy ebben az évben Szommer Ildikó, a karnevál igazgatója az Év Fesztiválszervezője díjat vehette át Varga Mihály minisztertől, amely a legmagasabb elismerés. – Ez is azt bizonyítja, hogy a karneváligazgató asszony által irányított szakmai csapat a legjobb az országban – zárta gondolatait Mérei Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!