Hírek

2014.07.29. 19:30

Kezelésre indult, tandemet kapott a vak lány

Szombathely - Hatalmas meglepetés fogadta kedden este Horváth Nikit, a vak lányt, aki nemrég körbekerékpározta a Balatont.

Farkas Eszter

Niki a betegsége miatt rendszeresen jár művesekezelésre. A fiatal szombathelyi lány édesanyjával érkezett kedden este a B. Braun Avitum 6. számú Dialízisközpontba Szombathelyre egy vizsgálatra. Niki ugyanis a betegsége miatt rendszeresen jár ilyen kezelésre. Ennek ellenére többszáz betegtársával együtt nemrég körbetekerte a Balatont.

Míg Niki egy vizsgálaton volt a központban, gyülekeztek az emberek. Niki ugyanis egy tandembiciklit kapott a szombathelyi, a Győri Művese Központtól, amelyet egy győri biciklikkel foglalkozó betegtársa, a vesebetegek kerékpártúrájának kitalálója Pingitzer Károly rakott össze. A fiatal lány nagyon meglepődött, amikor dr. Schneider Károly, a győri központ főorvosa adott át. Az egyébként kommunikáció szakon végzett lányt egy másik meglepetés is fogadta: kétoldalas cikket írhat egy szaklapba bringás élményeiről.

Dr. Schneider Károly főorvos elmondta: ezzel az alkalommal, egy kezdeményezést szeretnének útjára indítani, és minden évben egy rászoruló beteget fognak megajándékozni.

Niki azonnal felpattan a tandemre " tekerőtársával" Sziffer Gáborral. Azt mondta csodálatos érzés volt az új bringával tekerni.

- Volt egy tandemem, de sajnos nagyon rossz állapotban volt. Az új bringán, már nekem is van fékem, így Gábort tudom szabályozni nevetett fel a lány. Niki egyébként régi tandemét felajánlotta egy másik szintén vak, és dialízisre járó betegtársának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!