Hírek

2014.09.20. 07:51

Lecserélték a régi, mára már elavult Fő téri kamerákat Szombathelyen

Az új kamerák folyamatosan rögzítik a képeket, az ügyeletes pedig akár rá is szólhat a szabálysértőkre. Eddig több mint 200-szor intézkedtek a kamerák felvételei alapján.

Médiaközpont

Fotók: Médiaközpont

Az új kamerarendszer feladata a szabálysértések és a bűncselekmények észlelése. Horváth Csaba, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke úgy fogalmazott, hogy Szombathely térfigyelő kamerarendszerének egy újabb fejlesztésére került sor, amikor egyrészt korszerűsödött, másrészt új helyszínekkel is bővült Szombathely közbiztonsága és közrendjének megőrzése érdekében. Hende Csaba honvédelmi miniszter kiemelte, hogy Szombathely országos viszonylatban a legbiztonságosabb települések közé tartozik, ugyanakkor hozzátette azt is, hogy ez aligha vigasztalja azt, aki az amúgy kedvező statisztika alanyává válik, mondjuk korábban a Fő téren elemelték a pénztárcáját vagy éppenséggel erőszakoskodtak vele. A kamerák folyamatosan rögzítenek képeket. Ezeket a felvételeket 8 napig tárolja a rendszer. Természetesen a felvételekkel nem sérthetik az állampolgárok magánéleti személyiségi jogait, ezeket bizalmasan kezelik és a törvényi szabályozás szerint megsemmisítik. A miniszter hozzátette: a térfigyelő kamerák nagy bűnmegelőző hatással bírnak, a Fő téren és a város más bekamerázott részein tartózkodók sokkal nagyobb biztonságban vannak, mint korábban.



Puskás Tivadar beszédében azt hangsúlyozta, hogy egy város életében kulcsfontosságú, hogy biztonságos legyen.

„A kamera mellé tartozik egy hangszóró is és a hangszórón a kamera képét figyelő, szolgálatban lévő közterület-felügyelők rászólhatnak a szabálysértőkre” - fogalmazott a polgármester. A gyors reagálású egység a térfigyelő kamerák felvételei alapján napjainkig több mint 200 alkalommal vonult ki. Ezek során figyelmeztetésre, helyszíni bírság kiszabására, feljelentésre, valamint előállításra került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!