Hírek

2015.12.21. 16:07

Leon-ügy: Petíciót tett közzé az apa!

Az apa az interneten buzdít szavazásra, hogy kisfia nála maradhasson.

Budai Dávid

Patrick Royer ismét aktivizálta magát az interneten. Egyrészt pénteken délután ismét frissítette Facebook-profilját. Elsőként a Crystal együttes: Két utazó című dalát osztotta meg, amelynek refrénje így szól: Nyújtsd a kezed, félek, hogy két/Világ közt elveszítlek majd/Úgy ölelj, hogy érezd, az álmod/Itt bent új virágot hajt! Majd két órával később, ezt a bejegyzést írta: „Javasoltam az anyjának hogy jöjjön el két hétre, hogy minden nap négy órát láthassa a fiúnkat, de nem kaptam választ. A szállodát is fizetem neki.” Végül pénteken este egy petíciót posztolt az apa, amelyben azt kéri, szavazzanak arra, hogy Leon hadd maradhasson vele, mivel két évvel ezelőtt a francia bírók neki ítélték a kisfiút. Ma pedig egy képet tett közzé, amelyen apa és fia együtt láthatóak. Mint azt múlt csütörtökön megírtuk, külföldi forrásból úgy tudjuk, a hatóságok elvették az apától a kétéves Varró Leon Bálintot, mivel Patrick Royer ellen elfogatóparancs van  érvényben. (A férfi a rendőrség honlapján most is a körözött személyek között található).

Patrick Royer a gyanú szerint december 8-án 17 óra körüli időben Szombathelyen súlyosan bántalmazta gyermeke édesanyját, majd közös gyermekükkel ismeretlen helyre távozott. Információink szerint a Szombathelyi Járásbíróságon már egy ideje folyamatban van az anya által kezdeményezett polgári peres eljárás a kisfiú elhelyezésének ügyében, sőt Franciaországban is folyamatban van egy peres eljárás, jogerős érdemi döntés még egyik országban sem született. Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt még kedden indított büntetőeljárást, majd a Szombathelyi Járásbíróság december 11-én Partick Royerrel szemben kiadta az európai elfogatóparancsot.

Petíció linkje: https://secure.avaaz.org/fr/petition/PUBLIC_Pour_que_Leon_reste_avec_son_papa_en_France/?preview=live

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!