Hírek

2015.10.08. 09:09

Lesz közlekedési lámpa Lövőn, már csak a vasút intézkedésére vár a Magyar Közút

Lövő - Jó hírt kaptunk a Lövő község belterületén fennálló veszélyes közlekedési csomóponttal kapcsolatban: a forgalmi jelzőlámpa november közepére elkészül.

Tersztyánszky Krisztina

Amint arról korábban hírt adtunk, a tanév kezdete óta ismét aggodalom tölti el a lövői szülőket gyermekeik biztonságos közlekedése miatt. A településen ugyanis két, fontos útvonal keresztezi egymást. Ezek közül a 84-es főút különösen forgalmas, márpedig a kisgyermekes családok jelentős része a főúton túli, Mohl Adolf utcában lakik, onnan jár iskolába. Hollósi Gábor polgármester már akkor biztató fejleményekről számolt be. A 84-es főúton haladó gépjárművek sebességét máris csökkentette az a fix traffipax berendezés, amit a közútkezelő felszerelt a kereszteződésben. Szóltunk a forgalomirányító lámpa tervezett telepítéséről is, amiről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője, Marczin Bence a következőképpen tájékoztatta szerkesztőségünket:

Hollósiné Pete Anita, Hollósi Laura, Hollósi Ádám Hollósi Nóra az ominózus kereszteződésnél. Fotó: Tersztyánszky Krisztina

A 84-es számú főúton Lövő határában a rendőrség beruházásában létesül a fix Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont. A Közlekedési Operatív program jelzőlámpa-telepítési program keretén belül a 84-es számú főút és a 8627-es, Fertőszentmiklós-Lövő-Kőszeg összekötő út csomópontjánál forgalomirányító jelzőlámpa készül, melynek kivitelezési határideje 2015. november közepe. A közúti berendezést teljes készültségben a kivitelező eddig az időpontig megépíti, és sárga villogó módban üzembe helyezi. A jelzőlámpa a közeli vasúti keresztezés miatt csak a vasúti biztosító berendezéssel függésben működhet. Amint a vasúti biztosító berendezést a Győr-Sopron-Ebenfurt Vasút Zrt. alkalmassá teszi a forgalomirányító berendezés felé történő jeltovábbításra, úgy a jelzőlámpa bekapcsolásra kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!