Hírek

2016.09.09. 09:26

Megkezdődik a tárgyalás a bobai emberölés ügyében

Szombathely, Boba – Azért ölte meg fiatal barátnőjét, hogy az nehogy beszámoljon várandós feleségének a viszonyukról.

Bakos Ágnes

Szövevényes az emberölési ügy, amely három éve kezdődött és tavaly nyáron torkollt végzetes szóváltásba, emberölésbe. Hétfőn kezdődik a tárgyalás.

Dr. Varga Roland tanácsa tárgyalja az emberölési ügyet, szeptember 12. az első tárgyalási nap.

Részletesen beszámoltunk a tragédiáról

A vádirat részletezi a férfi és későbbi áldozata kapcsolatát.

A férfi és az akkor gimnazista lány egy elsősegélyképzésen találkozott még 2013-ban. Személyes vonzalom, majd viszony lett a kapcsolatból. Többször bántotta a lányt a férfi, erről a későbbi áldozat mesélt a barátnőinek is. Szabadulni akart az erőszakos férfitól, 2014 végén ritkultak a találkozásaik. Amikor tavaly februárban kiderült, hogy a későbbi vádlott élettársa gyermeket vár, akkor már a férfi akart szakítani – mégis folytatódott a viszony.

A végzetes napon, 2015. július 21-én a férfi többször meglátogatta a lányt. Veszekedtek, majd nekiesett. A lány beverte a fejét az ajtófélfába és a küszöbbe – otthagyta a férfi. Miközben hazafelé tartott, rájött, hogy feljelentheti a bántalmazásért a lány, és elmesélheti a viszonyukat a várandós élettársnak – ekkor dőlt el a későbbi áldozat sorsa.

Elhatározta, hogy megöli a lányt, és balesetnek tünteti fel az emberölést.

Feltehetően a vádlott vallomásai alapján minden részletre kiterjedően ismert a történet:

A férfi visszament a lányhoz, aki eszméletét vesztve feküdt ott, ahol hagyta, a pincelejáratnál. Levitte a pincébe, a lány fejét egy gerendába ütötte és a falnak támasztva felültette.

Feltakarított a férfi: a fürdőszobából vitt törülközőt, felmosta a nappaliban a vérnyomokat.

Gondja volt a lány telefonjára is: felhívta a saját telefonját, aztán visszaállította a gyári beállításokat, valószínűleg azért, hogy ne legyen nyoma a kapcsolatuknak a hívások, üzenetek között. Nem véletlenül csörgette meg magát a vádlott: bizonyítani akarta, hogy felhívta a lány, és segítséget kért tőle. Mindenesetre a férfi felhívta a lány apját azzal, hogy hívta a lány: baleset érte, leesett a pincébe. Miután szólt az apának, visszament a helyszínre: a lány már nem lélegzett, de a férfi úgy tett, mintha megpróbálná újraéleszteni, el is mozdította, hogy a mentőknek el tudja mondani, szakszerűen próbált segíteni.

Azzal nem számolt, hogy a lány még élt: sikoltozni kezdett, miközben a férfi már a mentőket hívta. A vádlott a földhöz csapta a lány fejét, befogta a száját és az orrát – amíg megfulladt.

Utána újra takarított, majd, amikor kiértek a mentők, úgy tett, mintha még mindig újraélesztéssel próbálkozna.

Az elfogás körülményeiről, az eset felgöngyölítéséről már nem szól a beszámoló. Az biztos, hogy elfogása óta előzetesben van a férfi.

A vád: aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!