Hírek

2015.11.23. 09:14

Megtelt a sportház a Savaria TSE gáláján – Tánccal ünnepeltek

Szombathely – Megtelt az Agora-MSH szombat este, ahol a Savaria TSE ünnepelte 45. születésnapját.

Kerekes Béla

Színes és zajos táncünnepet ültek szombat este a megyeszékhelyen, a felújított sportházban. Több generációnyi táncos vonult fel a gálán, amelyet a Savaria Táncsport Egyesület tartott.

Egykori egyesületi tagok, jelenlegi sikerek kovácsai, gyerekek és felnőttek mutatták meg tudásukat a lelkesen tapsoló közönség előtt. A műsor az utánpótlás táncosok versenyével kezdődött, az ezután következő háromórás gálát közös tánc zárta, majd pedig bál követte.

Az egyesület talán legfényesebb korszaka az 1997-től tíz esztendőn át tartó sikerszéria volt, amikor egyedülálló módon minden évben a formációs világbajnokság döntőjében léphettek fel. A Savaria TSE legutóbbi sikere az volt, hogy felnőtt csapata ezüstérmes helyezést ért el Zalaegerszegen formációs táncban. A Magyar Bajnokságon már aranyérmet szerzett csapat ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát a latin formációs táncok világbajnokságára, amelyet idén december 12-én rendeznek meg Bécsben. És folytatódnak az események helyben, a tánc fővárosában is, hiszen szombaton itt az 50. Savaria Nemzetközi Táncverseny!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!