Hírek

2017.01.31. 14:04

Mesebirodalomban farsangoltak a büki felsősök

A büki Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakközépiskola felső tagozatos diákjai január utolsó hétvégéjén farsangoltak a művelődési ház színháztermében.

Vadas Krisztina

A nyolcadikosok szervezték a farsangi mulatságot, amelynek során a mesék birodalmába kirándultak a diákok. A nyolcadikosok témaként ugyanis a mesefilmeket adták meg. Az évfolyamok tanulói osztályfőnökeikkel nagyon ötletes produkciókkal rukkoltak elő, amelyekben szemmel láthatóan nagyon jól érezték magukat a szereplő gyerekek.

Fotó: Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola

Az ötödikesek műsorának a Három kívánság címet adták, hiszen a Nagy Ho-ho-hó három kívánsága elevenedett meg a színpadon. Elsőként erős emberré szeretett volna változni: lett is belőle Törperős, akit természetesen elkísért a Hupikék törpikék népes hada. Aztán nagy emberré szeretett volna változni: ilyen volt Frédi, a kőkorszaki szaki, aki megmutatta, hogyan keres feleséget magának egy nagy és erős ember, sajnos kudarcok sorozatával. A harmadik kívánság a szépség volt. Ken képében természetesen Barbie kegyeibe férkőzött horgászunk, és így vált valóra a horgász álma.

A hatodikosok mesematinéra hívták a nézőket Garfield kalauzolásával. Kukori és Kotkoda ébresztette a csapatot, majd a Gumimacikkal fociztak a fiúk, a lányok pedig mókuslányokként táncoltak. Közben megjelent Micimackó is, valamint Dr. Bubó is rendelt Ursulával, okos tanácsokat adva a betegeknek. A nagy Ho-ho-hót pedig a tóparton tilosban horgászva kapták el Gógyi felügyelőék, akiket a dalmaták és Szörnyella kergetett el. Műsoruk végén repülőszőnyegen utaztak, hiszen várta őket Aladdin világa.

A hetedikesek szintén a nagy Ho-ho-hóval kezdték előadásukat, aki nagyon ügyesen kifogott egy aranyhalat, majd a Tini-Nindzsa teknőcök „táncoltak", aztán hegedűszóra érkeztek a Hupikék törpikék. Zárásként a Van valami a levegőben című dal büki hetedik évfolyamra átírt változatát hallottuk. Az évfolyamok bemutatkozása után a nyolcadikosok hagyományos keringője nyitotta meg a táncot. A tombolahúzáson sok értékes nyeremény talált gazdára. A bemutatók utáni diszkóban hamar tetőfokára hágott a hangulat. Vidáman táncoltak, énekeltek együtt a felsősök: nagyot buliztak az osztályok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!