Hírek

2017.01.03. 12:52

Mindenki tette a dolgát, tető alá hozták a buszmegállót

Szombathely - Fedett megállóban várhatják a buszt azok, akik a Brenner Tóbiás körútról utaznak a város más pontjaira.

Vadas Krisztina

Kedden délelőtt adták át az új, fedett és oldalfalakkal ellátott buszmegállót a Brenner Tóbiás körúton, a tankenyérbolttal szemben. A fedett megálló ötlete Németh Jánosnétól származott, aki maga is a környéken lakik, így sokszor száll itt fel a helyi járatú buszokra. A körzet önkormányzati képviselőjét, Sátory Károlyt kereste meg az igénnyel, kérése pedig meghallgatásra talált a városvezetésnél.

A gazdasági és stratégiai bizottság döntött úgy, hogy megvalósítják a tetővel és oldalfalakkal védett, ülőkékkel felszerelt megállót. A munkálatokat novemberben kezdték, mostanra készültek el. A csaknem 1,5 milliós beruházásnak a környéken élők örülnek, hiszen behúzódhatnak a fagyos szél és csapadék elől. Tető alá hozták

Mindenki tette a dolgát, elkészült a megálló.

Dr. Puskás Tivadar polgármester az átadón elmondta: összesen 289 buszmegálló van a városban, ebből mindössze 82 olyan, amely „kis házikóval" rendelkezik. 2015-ben és 2016-ban is három-három megálló fölé kerülhetett tető. A polgármester hozzátette: a jövőben szeretnék a hátralévőket is ellátni védelemmel, hogy az utasok behúzódhassanak az időjárási viszontagságok elől addig, amíg várnak a járatra.

Az ötletet felvető Németh Jánosné is részt vett az átadáson: a környék nevében megköszönte, hogy meghallgatták és megvalósították a kérést. Dr. Puskás Tivadar hozzátette: ebben a buszmegállóban a közösségért végzett munka minden eleme benne van. Hiszen a lakosságtól jött az igény, amelyet meghallgatott a képviselő, tolmácsolta a városvezetésnek, ők pedig megvizsgálták a lehetőségeket, majd megvalósították a kérést. Sátory Károly, a körzet képviselője köszönetet mondott a városvezetés támogatásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!