Hírek

2017.05.09. 20:00

Módosítaná a jövő évi költségvetést a Jobbik a Vas megyei fejlesztések érdekében

Szombathely – Már a jövő héten benyújtja módosító javaslatait a 2018-as költségvetéshez Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője – erről beszélt sajtótájékoztatóján Szombathelyen.

Bakos Ágnes

– Tavaly 36 költségvetési módosító javaslatot nyújtottam be megyénk érdekében, idén ez a szám még nagyobb lesz – fogalmazott Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője. Azt mondta, a módosító indítványokat a jövő héten nyújtja be.

Sorolta: Vas megyei útfelújításokat szorgalmaz, azok anyagi fedezetét. Például a 86-os út Szombathely és Egyházasrádóc közötti, a 87-es út Szombathely és Kőszeg közötti, valamint a 76-os út Hegyhátsál utáni fejlesztését, a 8-as főút Szentgotthárd-jakabházi és körmendi elkerülő szakaszának megépítését.

– A körmendi mozi felújítása, a bögötei orvosi rendelő felújítása, gátrendszer kiépítése Csákánydoroszlóban, a nemeskeresztúri kultúrház külső felújítása, közösségi tér kialakítása Gasztonyban, tornacsarnok építése Gércén, új kőszegi köztemető kialakítása, a molnaszecsődi óvoda és a döröskei iskola épületének felújítása, kamerarendszer kiépítése Nemeskocson, a bajánsenyei orvosi rendelő felújítása, református gyülekezeti központ megépítése Szentgotthárdon, a kerékpárút-hálózat bővítése – vette sorra Bana Tibor.

Rába Kálmán, a Jobbik megyei közgyűlési frakcióvezetője arról beszélt, hogy hiába a jelentős pályázati sikerek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, a magyar vidék továbbra sem kapja vissza társadalmi, kulturális és gazdasági funkciójához illeszkedő megbecsülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!