Hírek

2016.09.15. 14:48

Módosult Szombathely költségvetése

Szombathely – Elfogadták a képviselők a 2016-os szombathelyi költségvetés módosítását. Ad pénzt az önkormányzat a kistérségi orvosi ügyeletre, de a változtatásban legnagyobb tétel a Falco gyár kibocsátásának mérésére előirányzott összeg.

Bakos Ágnes

– A pénzügyi egyensúly továbbra is biztosított. Nincs költségvetés hiány és nem történik hitelfelvétel, stabil a gazdálkodás – összegezte Molnár Miklós alpolgármester a csütörtöki közgyűlésen. Azt mondta, az önkormányzat csak olyan forrásokat költött, amely rendelkezésre áll.

Fotó: Szendi Péter

Az elfogadott rendelet szerint a városi önkormányzat idei költségvetésének bevételi főösszegét 19 milliárd 719,7 millió forintban, kiadási főösszegét 22 milliárd 33 millió forintban állapította meg.

A költségvetési módosítás egy kis részét az a 2 millió forint adja, amit az önkormányzat a Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulásnak juttat, a háziorvosi ügyelet fenntartásához és megfelelő működtetéséhez – ezt személyesen, szóban kérte Zsolnai Zoltán, a társulás elnöke. Mint azt Lendvai Ferenc, a városstratégiai bizottság elnöke elmondta: a bizottsági ülésen nem támogatták ezt a tételt a költségvetési módosításban.

Dr. Nemény András képviselő javaslatot tett egy átcsoportosításra. Azt javasolta, hogy a városmakett 30 millió forintjából vegyenek el 5,4 millió forintot a helyi járatos buszmenetrend átalakítására. Elutasították a módosítást.

Kántás Zoltán képviselő emlékeztetett, hogy a módosuló költségvetésben a legnagyobb tétel a Falco Zrt. kibocsátásának mérésére előirányzott 30 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!