Hírek

2016.05.10. 17:45

Molesztálás: kiderült, hogy nem hazudtak a kemenesmagasi diáklányok

Kemenesmagasi - Elfelejteni nehéz lesz, és hosszú lesz még az ügy, de egy kicsit megkönnyebbülhettek a lányok és családjaik. A szülők eddig sem kételkedtek, de szeretnék, ha mindenki tudná: igazat mondtak a lányaik.

Bakos Ágnes

- Nem hazudtak a lányok, ez a legfontosabb - kezdte Sebestyén Zoltán, Kemenesmagasi polgármestere. A molesztált lányokról van szó, akiket több helyről is az a vád ért, hogy nem mondanak igazat, amikor a tavalyi nyári táborban történtekről beszámoltak. „Csak álmodták”, vagy „csak képzelegtek” - ilyen vád érte őket. Tavaly augusztusban táboroztak egy hétig a Balatonnál. A tanáruk „kezdett ki” a lányokkal, hat érintettről van szó, négy környékbeli településen élnek. Mind a hatan a Kemenesmagasi Általános Iskola diákjai.

- Mondtak rájuk mindent, meg ránk is - mesélte Hujber Mónika, az egyik érintett lány édesanyja. - Van, aki nem köszön, inkább elfordítja a fejét az utcán. Meg az iskolában is többen mondták, hogy csak kitalálták a lányok a molesztálást - számolt be az anyuka.

Őt magát is vádolták, kérdezték, hogy miért hisz a lányának. Még mindig nincs vége az ügynek, sőt. Mutatta Mónika a hivatalos papírokat: a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz az ügyben.

Sebestyén Zoltán, Kemenesmagasi polgármestere és Hujber Mónika, az egyik molesztált lány édesanyja mutatta az orvosszakértői véleményt, amely nyomán megnyugodhatnak az érintettek (Fotó: Unger Tamás)

A polgármestertől megtudtuk: a gyanúsított tanár október óta előzetes letartóztatásban van.

- Van, hogy elkezdik pletykálni a faluban, hogy hazajött, itthon van, olyankor a lányok nem is mernek kimenni az utcára - mesélték az érintettek.

Van fejlemény a kényes és szövevényes ügyben: elkészült és a szülők is megkaphatták a lányok igazságügyi pszichológiai orvosszakértői vizsgálatát. Megvizsgálta a szakértő, hogy mennyire szavahihetőek a lányok, mennyire befolyásolhatóak. Aztán persze a történtekről is mesélniük kellett. A vizsgálat eredménye pedig az, hogy nem csak kitalálták az inzultálást. Megtörtént: a zánkai táborban molesztálta őket a tanáruk.

Lászlóné Geri Mónika a kislányával: megnyugodtak egy kicsit (Fotó: Unger Tamás)

A lányok és a szülők is várják, hogy az ügy végre lezáruljon, hiszen ha nem is ad napi témát a zaklatás, azért „ott van a mélyben” - így fogalmazott a polgármester. - Ez fekete vagy fehér, nincs átmenet. Valaki vagy hitt nekik, vagy nem, és hazugnak gondolta őket - mondta a polgármester.

- Zoli bácsihoz fordultunk az első perctől. Kiállt mellettünk, ő hitt nekünk - mesélték az anyák. Látszik rajtuk: megkönnyebbültek, most, hogy az orvosszakértői vélemény a kezükben van. A lányok nem beszélnek a történtekről, talán el tudják felejteni egyszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!