Hírek

2016.12.20. 09:24

Nagylelkű adományt kaptak - Húszezer forint jut minden vépi általános iskolásnak

Vép – A Hatos Ferenc általános iskolában tanuló 229 gyerek mindegyike húszezer forintot kap abból az ötmillióból, amit Táncsics Sándor, a városból elszármazott mecénás juttatott a vépi székhelyű Tudás Fája Közalapítványnak.

Tóth Kata

–  A héten két napon, szerdán és csütörtökön várjuk a szülőket, az igazgatói irodában vehetik át az összeget – tudtuk meg a jó hírt Molnár Krisztina igazgatónőtől, aki büszke, boldog és hálás is ezekben a napokban.

Fotó: Szendi Péter

Ahogy arról korábban beszámoltunk, október elején, az útavató ünnepségen adta át az ötmillió forintot Táncsics Sándor a Tudás Fája Alapítvány képviselőjének.

Fotó: Szendi Péter

Azóta nem járt Vépen az úr, pedig szívesen látták volna most is, egy fotókönyvet is készíttettek a számár, postán juttatják majd el neki, benne a szülők köszönő soraival, aláírásával.

Fotó: Szendi Péter

Eredicsné Horváth Lenkét, az iskola szülői közösségének elnökét az igazgatói iroda előtt várakozó sorban szólítottuk meg.

Fotó: Szendi Péter

A nyolcadikos Izabell és az ötödikes Milán anyukája nagyon örül a karácsony előtt érkező, nem várt pénznek, amit természetesen a gyerekekre költenek majd. Hogy mit vesznek belőle, azt még nem döntötték el, de helye lesz, abban biztosak.

Fotó: Szendi Péter

A teljes összegből maradó pénzt is tehetséges gyerekek támogatására fordítja majd az alapítvány. Tavaly kaptak először Táncsics Sándortól ilyen nagylelkű adományt, akkor is értékes célokra osztottak ki minden forintot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!