Hírek

2014.09.16. 19:15

Németh "Topgun " Norbert látványmixer külföldön boldogulna

Gencsapáti - Németh "Topgun" Norbert neve ismerősen csenghet, hiszen a gencsapáti fiatal évek óta foglalkozik látványmixerkedéssel. Tehetségét bizonyította már hazai versenyeken és a nemzetközi porondon is. Bár jövőbeli tervei külföldre csábítják, a hazai rajongók és érdeklődök is nyomon követhetik majd Norbert karrierjét.

Boros Patrícia

A látványmixer elmondta: a legnehezebb feladatot a kezdeti időszakban a gátak áttörése jelentette, melyhez rengeteg szorgalomra és kitartásra volt szüksége. A családja, valamint barátai által érkező segítség és támogatás pedig szintén nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy elérje célját. Az erőfeszítések pedig egyértelműen azt bizonyítják, hogy mindez sikerült.

Legnagyobb dicsőségének eddig a 2009-es, Siófokon megrendezett Bols Bartender Competition alkalmával elért harmadik helyezését említi, mivel elmondása szerint a klasszikus bartenderi tanfolyamon kívül nem tanulta szakmáját. Minden, amit idáig elért, önszorgalmának és néhány barát szakmai segítségének volt köszönhető. „Mivel nem végeztem tanfolyamot, sokkal nehezebb volt elérnem egy bizonyos szintet, de legalább az egyéniségemet sikerült megtartanom. Az első versenyem különösen fontos volt számomra, hiszen ott volt a családom, a barátaim, és ez rengeteget jelentett.”

Magyarországon a látványmixerkedés a külföldi lehetőségekhez képest gyermekcipőben jár és nem is értékelik annyira, mint nemzetközi szinten. Nem is tudják itthon úgy megfizetni és a kereslet sem olyan nagy, pedig meglennének a megfelelő minőségű helyek hozzá. Ezzel magyarázható, hogy a legtöbb hazai profi inkább külföldön keres lehetőségeket.

– Nagyon szívesen dolgoznék Magyarországon, de sajnos nem látom értelmét, mert a befektetett munka nem hozza meg a gyümölcsét – mondta el érdeklődésünkre Norbert.

Németh Topgun Norbert számos helyen bizonyította már tehetségét itt épp egy csúszda tetején (Fotó: faceportal.hu)

A gencsapáti fiatal több száz fellépésen van túl, sokáig Ausztriában dolgozott, de Monacóban is megfordult már a számos hazai előadás mellett.

– Minden egyes rendezvénynek, amelyre eljutottam, megvan a maga varázsa. Mindig megpróbálom kihozni magamból a maximumot, és azt szeretném, ha a nézők is jól éreznék magukat. Teljesen mindegy, hogy egy luxushelyen lépek fel vagy egy helyi kis bárban.
Norbert friss videója nagy népszerűségnek örvend, különösen a közösségi oldalakon, mostanra már több ezren megtekintették. Folyamatosan kapja a gratulációkat, mely nagy boldogságot jelent számára. A versenykarrierjét egy ideig pihentette, a rengeteg pozitív visszajelzés miatt azonban újból nekikezd a még keményebb felkészülésnek. További tervei közt szerepel, hogy több külföldi megmérettetésen is részt vegyen. Ezek a versenyek mind pénzdíjban, mind elismerésben többet nyújtanak hazai megfelelőiknél. – Néhány évig még mindenképpen szeretnék aktívan foglalkozni ezzel, de közben azért már megvannak a tervek a későbbiekre is. Most éppen Mexikóból kerestek fel, hogy lenne-e kedvem oktatni. Most már tréner is vagyok, órákat is tartok. Nagy céljaim és vágyaim vannak, ezeket folyamatosan próbálom megvalósítani – tette hozzá a látványmixer.

Nem egyszerű azonban a nemzetközi porondon is megtalálni a helyet. Azon kívül, hogy sokan találkoznak a videóival, és felkeresik őt, Norbert is folyamatosan kutatja az újabb és újabb lehetőségeket. Naponta több tucat levelet küld klubtulajdonosoknak és lehetséges megbízóknak azért, hogy minél több lehetőséget kapjon tudása bebizonyítására.

– Van néhány ismerősöm is, akik folyamatosan járják a külföldi helyszíneket, így rajtuk keresztül is sikerült hasznos ismeretségeket kötnöm. Nem tudom, hogy mit fog hozni még az élet, de úgy gondolom, most jött el az idő arra, hogy külföldön is megpróbáljak boldogulni. Néhány évet most mindenképpen erre szeretnék szánni. És köszönetet szeretnék mondani a családomnak, a barátaimnak és mindazoknak, akik támogatnak bármilyen formában: a videó készítőjének, Pozsár Andrásnak és egy hozzám közel álló személynek, aki nélkül nem lehetnék most itt. Külön köszönet a segítségért Szili István világbajnok boxolónak a megtisztelő szavaiért, valamint Söre Péternek és Bánhegyi Adriennek, akik a külföldi kapcsolatépítésben nyújtanak segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!