Hírek

2016.10.31. 17:22

Nincs jobb dolguk a hosszú hétvégén: betörtek a Gencsapáti Kutyaparadicsomba

Gencsapáti – Kiborították kilenc kutya vizét, az egyik ebhez pedig egy zsáknyi tápot szórtak a „hívatlan vendégek”. Szeretne már véget vetni a rendszeres támadásoknak a telep vezetője.

Bakos Ágnes

– Ismét meglátogattak "állatvédők". Szerintük így kell etetni a kutyákat: teleszórták a bokszot táppal, pedig volt edény is. Kilenc kutya elől kiborították a vizet, gondolom, hogy le tudják fotózni a következő feljelentéshez – számolt be Ferenczi Endre, a Gencsapáti Kutyaparadicsom vezetője.

Nem ez az első eset, sőt, már azt sem tudja, hányadik betörés és rongálás után kell takarítani, rendet tenni – és várni a feljelentést...

Az „állatvédők" ugyanis az „áldatlan állapotokat" lefotózzák, aztán igyekeznek felelősségre vonni a telepvezetőt, és sajnos több esetben már kutyák látják kárát.

Fotó: Gencsapáti Kutyaparadicsom – A táppal teleszórt boksz

– Bementek az egyik vad kutyához, biztos vagyok benne, hogy megverték. A bolhairtót ketten tudtak rátenni, olyan vad, most meg bemegyek hozzá, és a háza tetejére menekül – számolt be Ferenczi Endre.

Nem csak a hosszú hétvégére jutott ilyen eset, szinte hetente visszatérnek a „jóakarók". Nagyon szeretne már pontot tenni az állandó betörések végére a tulajdonos.

Lehet, hogy hasznosabb lenne, ha fényes nappal mennének a kutyákért aggódók, mondjuk nyitva tartási időben. Megkérdezhetnék, hogy mit segíthetnek. Például maradék építőanyaggal kényelmesebbé tenni a kenneleket, vagy kaviccsal javítani az utat, hogy könnyebben oda jussanak a leendő gazdik. Mert az ebek örökbe fogadhatóak.

Célra vezetőbb az egyenes beszéd, mint a besurranás és rongálás. És nem mellékesen az törvényes is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!