Hírek

2012.12.04. 16:48

Nyugdíjas orvosok köszöntése Szombathelyen

Szombathely - Negyedszer köszöntötték a megye nyugdíjas orvosait. Elhangzott: ma nem becsülik eléggé az orvosi szakmát.

Kozma Gábor

Dr. Legli Veronika főorvos méltatta a találkozó jelentőségét a Megyeháza dísztermét csaknem megtöltő nyugdíjas orvosok előtt, majd Kerekes Ferenc, az egészségügyi bizottság FIDESZ-KDNP-s elnöke tolnácsolta a megyei közgyűlés üdvözletét. Mint mondta, nyugdíjas orvosaink évről évre fittebbek lesznek, mivel tudatos az életmódjuk és még ma is sokat tanulhat tőlük az utókor. Ők egy betegben nem a hanyatló szervezetet látják, hanem az egész embert, a személyiséget. Ez a titka sikerességüknek, bölcsességüknek és ezt kell tovább adniuk a fiatalabb kollégáiknak mondta.

A Bartók Béla Zeneiskola növendékei adtak ünnepi koncertet. Fotó: Benkő Sándor

 

Dr. Prugberger Emil főorvos, szombathelyi városi képviselő pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy ma nem kapja meg a kijáró megbecsülést az orvostársadalom. Ki kell mondani, hogy nehéz helyzetben vagyunk. És azt is, hogy az orvosi szakmát jelenleg ebben az országban nem becsülik, pedig megérdemelné. - Csak azt kivánhatom magunknak, hogy ez helyzet változzon meg - jelentette ki, majd kezdetét vette az ünnepi műsor. Ennek során a Bartók Béla Zeneiskola növendékei adtak sokszínű és változatos műsort. A nyugdíjas gyógyítók nagy tapssal hálálták meg a nívós produkciókat.

A mini-hangversenyt követően dr. Marosfalvi Ferenc főorvos szólt életútjáról, munkásságáról, dr. Morvay Frigyes főorvos pedig dr. Molnár Lászlóval, az ÁNTSZ volt vezetőjével készített interjút.

Az ünnepen kitüntetéseket adtak át a meghívottaknak, akik kis ajándékokat is átvehettek. Ez utóbbiakat az Oladi Művelődési Központ diákjai készítették. Kitüntetésben részesült, a többi között, Bokor Nándor, Fellner Magdolna, Koppány György, Kurányi Éva, László Zsófia, Mihalecz Margit, Puskás Teréz, Radnai Endre, Szabó László, Szipőcs Jenő és Tuboly Péter orvosok. A jelenlévő dr. Széll Kálmán és dr. Szalay Zoltán pedig gyémántdiplomát vehetett át. A rendezvényt dr. Kneffel Pál zárta be, majd fogadást adtak a nyugdíjas orvosok tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!