Hírek

2017.07.28. 16:05

Kinek öröm, kinek bánat jut a nyárra - Ez történt a héten megyénkben

KÖRKÉP Nemcsak örömhírekről számolhattunk be a héten, hanem egy család tragikus élethelyzetéről is. Emellett koncertekről és táborokról is írtunk.

VN-összeállítás

Múlt hétvégén három estén át szólt a zene a szombathelyi emlékműnél. A mulatós zene koronázatlan királyainak, majd a rock nagyjainak tapsolt a közönség. A pénteki MulaTour után szombaton a rock nagyjai csábították az emlékműhöz a közönséget: a Mágikus Mintha koncertjét ugyan lerövidítette a vihar, de a Karthagót már majdnem háromezres tömeg várta. Az 55 éve alakult Omega koncertjére pedig megtelt a domboldal.

A show, amely elűzte az esőt a város fölül. Az Omegát négyezres tömeg várta szombaton 
Fotó: Nagy Jácint

A szülők figyelmét felhívtuk: nem csak a gyermek lelkesedése, érdeklődése kell ahhoz, hogy teljesen át tudja adni magát a táborozás új élményeinek. A szülőkön is sok múlik. Habár manapság már nem kell túl sokat kutakodni, hogy megtaláljuk a gyermekünk egyéniségéhez, érdeklődéséhez leginkább passzoló tábort, mégis van néhány dolog, amiben jól kell döntenünk: bentlakásos vagy napközis foglalkozásokra küldjük a gyereket, mit csomagolunk a bőröndjébe, és fontos a kicsi testi-lelki felkészítése is, hogy a gyermek ne kételyekkel, szorongással vágjon neki a kalandnak, sőt a honvágya is minimálisra csökkenthető. Persze nemcsak előtte, hanem a tábor ideje alatt is be kell tartani néhány szabályt: például ne hívogassuk túl gyakran.

Rózsa néni Lizát és Dórit tanította papírvirágot készíteni a nardai karitásztáborban
Fotó: Unger Tamás

A rumi család otthona egy tűz miatt vált lakhatatlanná idén télen. Sőre Lászlóék most a pajtarészben élnek, embertelen körülmények között. Hogy ide jutottak, arról a környezetük szerint ők is tehetnek. A katasztrófavédelmi igazgatóság jelentésében az áll: egy 35 négyzetméteres családi ház belső tere teljes terjedelmében, a tetőszerkezet több mint 50 százalékban égett. A katasztrófavédelem értesülései szerint háromfős család lakott az épületben.

Sőre László az üszkös, füstös házat mutatja és panaszolja: mindenük odaveszett 
Fotó: Nagy Jácint

A tűz következtében a ház lakhatatlanná vált, a település polgármestere a családot egy önkormányzati ingatlanban helyezte el, ahol fűtés, áram és víz egyaránt rendelkezésre állt. Mégis Sőre László harmadmagával most az épülethez tartozó pajtában él.

Darabos Imre, a kivitelező ZÁÉV építésvezetője mutatta be az AVUS új uszodáját 
Fotó: Unger Tamás

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) viszont új épületnek örülhet: tavaly szeptemberben kezdték el építeni a Fedett Uszoda tőszomszédságában a vízilabdacsapat új uszodáját. A 2,2 milliárd forintból - 1,4 milliárd TAO-támogatásból és 800 milliós önkormányzati forrásból - épült uszoda gyakorlatilag elkészült, a műszaki át-adás augusztus 2-án lesz. Ezt követi a hatósági engedélyek beszerzése, és pár héten belül a vízilabdázók birtokba vehetik az uszodát. Azaz ősszel már itt szállhatnak vízbe az aligátorok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!