Hírek

2014.09.19. 12:09

Öt ügy, öt ember: gyorsan megkapták a büntetésüket

Szombathely – Gyorsított eljárásban öt ügyben öt embert állított bíróság elé a Szombathelyi Járási Ügyészség szerdán.

Simon Erzsébet

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség W. Andrással szemben, aki az idei Savaria Történelmi Karneválon, augusztus 25-én hajnalban   a Thököly Imre utcában ittas állapotban randalírozott. Borosüveget tört,    a gyalogos átkelőhely melletti szemeteskukába rúgott. A vádlottat a bíróság egy évre próbára bocsátotta.

Garázdaság vétségével vádolta meg az ügyészség T. Krisztiánt. A férfi idén június derekán kora hajnalban a szombathelyi Kárpáti Kelemen utcában nem bírt magával részegen: az egyik ingatlan kerítését rugdosta, a falécek mgrongálódtak. Cselekményével 18 ezer forint körüli kárt okozott, ez nem térült meg. A vádlottat a bíróság másfél év időtartamra próbára bocsátotta.

Információs rendszer megsértése miatt B. Balázzsal szemben is gyorsított eljárás lefolytatását indítványozta a Szombathelyi Járási Ügyészség. A férfi idén július 24-én este háromnegyed kilenc körül a toronyi lakásán található számítógépéről több alkalommal is jogosulatlanul lépett be a Vas Megyei Víz- és Csatornamű Zrt. E-flotta megnevezésű informatikai rendszerébe, és abból törölte a cég járműveinek GPS koordináta és üzemanyagfogyasztási adatait. Az információs rendszer megsértésének vétsége miatt megrovásban részesítette a vádlottat a bíróság.

Ittasan elkövetett járművezetés vétsége miatt további két személy bíróság elé állítására is sor került szerdán. Az egyikük idén július 19-én Toronyban, a másikuk július 23-án Szentpéterfán közlekedett autóval enyhén ittasan. A bíróság az előbbi sofőrre 60 ezer forint, az utóbbira 80 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, és  eltiltotta őket a B kategóriájú járművek vezetésétől – tájékoztatta portálunkat Vassné dr. Szele Adrienne ügyészségi sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!