Hírek

2013.03.14. 12:11

Otthon gyógyul Botond

Magyarlak - Hazamehetett a kórházból Horváth Botond. A kisfiú sikeres szájpadhasadék műtéten esett át. A gyógyulási idő hat hét, utána újabb műtét vár majd a fiúra: megkaphatja az őssejtet.

Bajdó Bettina

Horváth Botond kisagyhiány-rendellenességgel született, a mozgása és a beszéde is korlátozott. Ezen kívül a kisfiúnak szájpadhasadéka is volt, ezért nehéz volt táplálni, ráadásul sok betegség könnyebben támadta meg a szervezetét.

A kisfiú mindennapjait hónapok óta nyomon követjük. Nemrég Győrben jártak, hogy megműtsék a farkastorkát. A műtét  halasztani kellett, mivel a fiú szervezetésben vírust találtak. Rövid kezelés után viszont az orvosok engedélyezték az operációt. Több órán keresztül volt Botond a műtőben, de szerencsére minden rendben ment, sikerült az operáció. Ezt követően pár napot még kórházban voltak, most viszont már otthon gyógyul Botond. A kisfiú jól van, a teljes gyógyulási idő hat hét lesz - tudtuk meg Horváth Antalnétól, a  gyermek nagymamájától.

Hamarosan mi is meglátogatjuk a kisfiút, hogy beszámoljunk állapotáról.

Teljesen rendbe kell jönnie ahhoz, hogy Bécsben megkaphassa az első őssejtet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!