Hírek

2014.04.21. 06:29

Rendőrségi hírek Vas megyéből: lopás, rongálás, baleset

Egy 48 éves kőszegi lakossal szemben intézkedtek a járőrök Szombathelyen vasárnap. A férfi az egyik áruház parkolójából egy lezárt állapotban lévő kerékpárt kísérelt meg eltulajdonítani.

Az igazoltatás során kiderült, hogy a gyanúsított egy másik kerékpárral érkezett a helyszínre, azonban a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. K. Lajost előállították és kihallgatták. Vele szemben lopás kísérlete vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, közlekedési baleset történt a 84-es számú főúton, a dukai leágazónál vasárnap. Egy osztrák férfi személygépkocsijával Sümeg felől Sárvár irányába közlekedett. Balra történt kanyarodása során nem észlelte, hogy járművének előzését a mögötte haladó személygépkocsi vezetője már megkezdte. A veszprémi férfi látva az esetet, balra kormányozta gépkocsiját és az úttestről lesodródva egy fának csapódva állt meg. Az elsődleges orvosi vélemények szerint a baleset következtében egy személy súlyosan, míg három személy könnyebben sérült. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Nem a rendeltetésének megfelelően használta a segélyhívó számot az a celldömölki lakos, akit a hívását követően, vasárnap elfogtak a celldömölki körzeti megbízottak. A férfi 21 óra 55 perckor tett bejelentésében azt állította, hogy az egyik celldömölki vendéglátó egység előtt szurkálás történt. A helyszínre kiérkezett rendőrök megállapították, hogy a bejelentés valótlan, ezért előállították és kihallgatták. Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – a segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő igénybevétele miatt szabálysértési eljárást indított a Celldömölki Rendőrkapitányság.

Egy nádasdi lakossal szemben intézkedtek a körmendi körzeti megbízottak hétfőn, mivel a 36 éves férfi megrongált egy Nádasdon parkoló személygépkocsit. N. Károllyal szemben rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!