Hírek

2016.05.27. 15:04

Riasztás zivatar miatt Vas megyében! (képekkel és videóval frissítve)

Elsőfokú figyelmeztetést és Vas megye egyes részeire riasztást is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek éjfélig.

Bakos Ágnes

Citromsárga jelű, elsőfokú a figyelmeztetés, amely Vas és Győr-Moson-Sopron megyékre érvényes péntek éjfélig. Heves zivatar alakulhat ki, akár jégesőt is kaphatunk és károkozó erejű lehet a szél.

Forrás: OMSZ

Ahol nagyobb az esélye a hirtelen érkező csapadéknak, ott riasztás is érvényes, az is elsőfokú: Vas megyében a szombathelyi, a kőszegi és a sárvári járásban vethet véget heves eső a nyarat idéző péntek délutánnak.

Fotó: Tóth Szabolcs

Fotó: Mehlhoffer Tamás

Szombathelyen, kevéssel 17 óra előtt 26,3 °C-ot mért Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője. Jelezte: egy óra alatt jelentős felhőzetfejlődés mutatkozott és már megdörrent az ég, látszik a csapadéksáv.

Viharfelhők Szombathely felett

Frissítve

Forrás: OMSZ

Kőszegnél ért az országba a zivatar. Jelentős hőmérséklet-csökkenést még nem jeleztek a meteorológiai észlelők, de az első villámlások megérkeztek és zivatarfelhők sötétítik az eget.

Forrás: időkép.hu

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!