Hírek

2015.05.01. 12:04

Rettenetes körülmények között tartotta vizsláit egy borgátai gazda - szerdán demonstrálnak a vasi állatvédők

Borgáta - Egy rendkívüli állatkínzást derített fel Borgátán az Állatvédők Vasi Egyesülete még tavaly augusztusban. Az ügyet jövő héten tárgyalják, az állatvédők demonstrálni fognak Sárváron.

Az Állatvédők Vasi Egyesülete Facebook oldalán számolt be egy borgátai állatkínzós esetről. Eszerint egy gazda éheztette kutyáit, olyannyira, hogy kettő el is pusztult.

"Későn este hívott egy nagyon kedves állatbarát minket, hogy bejelentést tegyen egy vizslacsalád ügyében. Ő három kölyökről és szüleiről beszélt. A tulaj elköltözött, az állatok éheznek. Másnap a megadott címre sietett egyik önkéntesünk, de az ott látottak a legsötétebb rémálmait felülmúlták. Persze bemenni nem tudott , így hívta az alpolgármester asszonyt. Ő azonnal a helyszínre érkezett és értesítette a tulajdonost, mivel önkéntesünk a rendőrséget akarta hívni. A tulaj nem értette a felháborodását, szerinte a kutyák normálisan vannak etetve és gondozva. A három kölyökből már csak egy van, valószínű a másik kettő már éhen pusztult. Jegyzővel egyeztetve (hétfőn megy a feljelentés és a kobzás - sajnos hatósági állatorvos nélkül nem működik a dolog ). Közben az Állatvédőrség bejelentése alapján, azaz állatkínzás alapos gyanúja miatt a rendőrség és egyik önkéntesünk a helyszínre sietett. A rendőrök azonnal lefoglalták a kutyákat,akiknek első útja a rendelőbe vezetett.Köszönet az alpolgármester asszonynak, aki hozott kutyaeledelt - így megetettük őket. Nagyon szépen köszönjük az alpolgármester asszonynak , a rendőröknek és a Vizslamentésnek a segítséget!A három kutyus már az Elveszett Állatok Alapítvány Vizsla fajtamentés csoportjának a gondozásában van!" - írták az állatvédők Facebook oldalukon még tavaly augusztusban.

Forrás: Állatvédők Vasi Egyesülete Facebook

Egy újabb posztra lettünk figyelmesek:  "2015.05.06-án tárgyalják a borgátai állatkínzó ügyét,aki vizslákat éheztetett. A jegyzőnél egyesületünk bejelentést tett, mivel hétvége volt a jegyző csak hétfőn tudott volna intézkedni, ami már késő lett volna. Így az Állatvédőrség telefonált a rendőrségnek, állatkínzás alapos gyanúja miatt. A rendőrök a és egyik önkéntesünk a helyszínre siettek, és azonnal lefoglalták a vizslákat,akiknek első útja a rendelőbe vezetett. Egyesületünk önkéntese kérte az Elveszett Állatok Alapítvány Vizslamentés csoport vezetőjének Evelinnek a segítségét, akik átvették a vizslákat. A Rendőrök hivatalból tettek feljelentés állatkínzás alapos gyanúja miatt."- olvasható a Facebook-on.

Az állatvédők azt szeretnék elérni, hogy börtönbüntetést kapjon a kínzó. A demonstráció reggel 8 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!