Hírek

2017.05.15. 16:25

Villámcsődület a koraszülöttekért – Szombathelyen is tornáztak a kismamák

A koraszülöttekért és az édesanyákért, a koraszülöttosztályok (más néven perinatális intenzív centrumok) lakóiért fogott össze a Kangatréning Magyarország, a Korábban Érkeztem Alapítvány és a Melletted a Helyem Egyesület.

Tóth Kata

Adományozásra invitáltak - országszerte több helyen tartottak villámcsődületet egy időben, hogy tárgyi vagy pénzadományt gyűjtsenek.

Fotó: Szendi Péter

Hétfőn délután a szombathelyi Fő téren több mint húsz anyuka tornázott Velladics Judit vezetésével: kímélő mozgást végeztek lendületes zeneszámokra, miközben a babáik hordozókban pihentek rajtuk.

A flashmobhoz Szombathelyről és Sárvárról csatlakozó anya-gyerek párosok a kengurumódszert is népszerűsítették, azt az eljárást, amely segíti a korababák fejlődését. A befolyt összegből a kengurumódszer tárgyi feltételeit biztosítják majd a szombathelyi PIC-en, de lehetőség van pelenkákkal, kis ruhácskákkal, takarókkal is segíteni az osztályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!