Hírek

2017.08.16. 14:55

Szombathely: Vidámság két keréken

SZOMBATHELY - Remekül szórakoznak a gyermekek az első KRESZ-táborban a vasi megyeszékhelyen. Az egyhetes program során a közlekedési szabályok mellett a különböző járművekkel is megismerkednek.

Vadas Krisztina

Telt házzal indult el hétfőn az első szombathelyi KRESZ-tábor. Húsz rászoruló gyermek okul és szórakozik egyszerre a szervezőknek és a támogatóknak köszönhetően.

A tábor több célt is szolgál. Egyrészt olyan rászoruló gyermekeket segítenek, akiknek a szülei egyébként nem engedhetnék meg maguknak, hogy táborba küldjék gyermeküket. Másrészt ez egy jó kezdeményezés arra, hogy ismét élettel töltsék meg a víztorony környékét.

Kozma Györgyi táborvezető a KRESZ-szabályok mellett a rendőri karjelzéseket is megtanítja a gyerekeknek Fotó: Unger Tamás

A tábort Kozma Györgyi, a Reményik iskola pedagógusa vezeti, aki ott KRESZ-szakkört is tart a diákoknak. - A program minden reggel elméleti oktatással kezdődik. Hétfőn elkezdtük a legelején, majd mindennap továbbmegyünk a "tananyagban". Megtanuljuk a rendőri karjelzéseket, a táblákat, az útburkolati jeleket és az alapvető szabályokat. Nagyon sokat fejlődtek a gyerekek, már gyakorlatban is jól alkalmazzák a tanultakat - mondta.

- Fontosnak tartottuk, hogy a gyermekek a közlekedés többi résztvevőjével is megismerkedjenek. Ezért egyik nap gokartokat, másik nap elektromos autókat, majd sportautókat és kamionokat is tanulmányozhatnak a kicsik a hét folyamán - mondta el Horváth Takács Szabolcs kereskedő, a tábor egyik fő támogatója.

Egymással is gyakorolták a tanultakat a táborozók a pályán Fotó: Unger Tamás

A 7-14 éves résztvevők egyébként azonnal gyakorlatban is alkalmazhatják a megszerzett tudást, ugyanis mindenhova két keréken mennek egész héten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!