Hírek

2014.12.22. 14:45

Támogatják a családokat

Stabil költségvetést fogadtunk el, olyat, amely lehetővé teszi a béremeléseket és a családok megerősítését –jelentette ki hétfőn Ágh Péter, Vas megyei országgyűlési képviselő.

Cseszkó Tamás

A politikus a sajtó képviselői előtt kifejtette, ahhoz, hogy egy magyar ember biztonságban érezze magát, négy dologra van szükség, munkára, jövedelemre, lakásra és megtakarításra. –Nem a bércsökkentések, hanem a béremelések éve lesz 2015-húzta alá a képviselő, hozzátéve, hogy olyan tervezetet fogadtak el, ami stabil, és úgy teszi lehetővé a családok további erősítését, hogy a korábbi évekhez hasonlóan mérséklődhet az államadósság is. Ágh Péter kiemelte, a családi adórendszernek köszönhetően 240 milliárd forint marad a magyar családoknál, 2016-tól 4 év alatt fokozatosan a kétszeresére emelkedik a két gyermeket nevelő szülők kedvezménye is.

Szólt arról is, hogy a következő évben is megmarad a gyed-extra, 2015 júliusától új, családi otthonteremtési programok indulnak, és immáron egy gyermekesek is igényelhetik a kedvezményt nemcsak új, hanem használt lakásvásárlásra, valamint meglévő otthon bővítésére is. Külön kitért a bankok elszámoltatására is, mint mondta intézkedésüknek köszönhetően 1100 milliárd forint jár vissza a magyar családoknak, a törlesztő részletek pedig akár 25-30%-kal is csökkenek. Ágh Péter zárásként hangsúlyozta, a fegyveres és rendvédelmi dolgozók béremelésére 44 milliárd forintot szánnak, és tovább növelik a pedagógusok fizetését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!