Hírek

2015.05.20. 04:46

Tehervonat és kamion ütközött a 86-os számú főútvonal Szombathelyt elkerülő szakaszán (frissítve)

Egy Szombathely felől Szentgotthárd irányába tartó tehervonat és egy szlovák kamion ütközött a 86-os számú főútvonal Szombathelyt elkerülő szakaszán (a Körtésnél) található vasúti átjáróban 2015. május 19-én, 23 óra 40 perc körüli időben.

Simon István

A mozdony két üres kocsit vontatott. A vasúti jármű az ütközés következtében elhagyta a pályát, ám nem károsodott jelentősen. A kamion egyik üzemanyagtartálya megsérült, folyt belőle a gázolaj.

Megsérült a kamion sofőrje és a mozdonyban utazók is, kórházba szállították őket. A tehervonat műszaki mentése előre láthatóan 2015. május 20-án a késő esti órákig tart.

A Szombathely felől érkezők Táplánszentkereszt irányába kerülhetnek, míg a Körmend felől közlekedőket Szombathelyen keresztül terelik.

A GYSEV Zrt. közleménye szerint az átjáróban műszaki hiba miatt nem működött a fénysorompó és a félsorompó sem. A vonat személyzete az ilyen esetekre vonatkozó előírásoknak megfelelően folyamatos hangjelzést adott, és lassú, 15 km/órás sebességgel közelítette meg az átjárót. A KRESZ szabályai szerint a kamionnak a sötét fénysorompó miatt meg kellett volna állnia az átjáró előtt, azonban megállás nélkül behajtott, ezért történt az ütközés. A kamion vezetőjét fejsérülésekkel szállították kórházba, a vonat személyzete könnyű sérüléseket szenvedett. A mozdony mind a négy tengelyével, a vonat első kocsija két tengellyel siklott ki, az anyagi károk felmérése folyamatban van. A 86-os számú főutat a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták. Szombathely és Ják-Balogunyom állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vasúti pálya felszabadítása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!