Hírek

2016.07.16. 09:58

Tehetséget támogat a vak zenész

Csepreg - Egy 14 éves kislánynak ajándékozta hangszerét Tánczos István Stevie, az Ismerős Arcok együttes vak énekes-szaxofonosa, hogy támogassa a gyermek bontakozó tehetségét. Az ajándékozás a csepregi koncert előtt történt, és mivel még nem vette meg az új hangszert, kölcsön is kellett kérni az új tulajdonosától.

Merklin Tímea

Nemcsak a megajándékozott Rákos Julcsi örül, hanem Stevie is, mert amint mondta: „Ha nekem valaki ilyen fiatal koromban adott volna egy szaxofont, most sokkal jobban szaxofonoznék. Boldog vagyok, hogy megtehetem!”

- A családunk 2010 óta jár az Ismerős Arcok együttes nyári zenei táboraiba - meséli Julcsi édesanyja, Rákos-Stercz Mónika. - Stevie a gyerekeim példaképe lett, nagyra értékelik, hogy egy fogyatékkal élő ember így végigküzdi magát az életen, pedig szegény családból származott, nem támogatta senki, mégis zeneakadémiát végzett. Julcsi miatta kezdett el szaxofonozni. Tavaly felléphetett a koncertjük előtt, egy másik kislány énekét kísérte. Hallás után játszotta a dallamot, remekelt a színpadon.

Rákos Julcsi és Stevie a koncert előtt, az ajándékozás pillanataiban Fotó: Szakonyi Zoltán

Stevie-nek nagy élmény, hogy egy gyerek miatta nyúlt hangszer után, miatta választotta a szaxofont, és már egy éve elhatározta, hogy támogatja Julcsi „szakmai fejlődését”. Az ajándékozásra az idei csepregi táborban került sor, miután Stevie a feleségével és a zenekarral is megbeszélte, hogy Julcsinak adja a félmilliós szaxofont minden tartozékával és azzal együtt, hogy még nincs meg az új. Az ötletet, a nemes gesztust mindenki támogatta.

- A zenészek nem szoktak csak úgy dobálózni a hangszereikkel, nagyon megható számunkra ez a jótett - fűzte az eseményhez az anyuka. - Én tudtam róla előre, de megtartottam titoknak. Váratlanul érte Julcsit, hogy Stevie magához inti, felhívja koncert előtt a színpadra, és nekiadja a szaxofont. A zenész is, a kislányom is határtalanul boldog. A történet azoknak is szól, akik nem hisznek az emberi jóságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!