Hírek

2016.11.08. 13:14

Több figyelmet a civileknek!

Szombathely – Hagyományteremtő szándékkal civil sajtóreggelit szervezett kedden a Vas megyei Civil Információs Centrum. Nagy Krisztina, a centrum szakmai vezetője elmondta: a kéthetenkénti rendszerességűre tervezett reggelik célja, hogy a nonprofit szervezetek értékes programjai jobban utat találjanak a nyilvánosság felé.

Tersztyánszky Krisztina

Ugyanebből az indíttatásból már több szombathelyi hírszolgáltató között megállapodás született, amit Lovass Tibor, a Szombathelyi Televízió ügyvezető igazgatója mutatott be. A továbbiakban dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke a civil támogatásokról szólt. Kiemelte: ebben az évben a helyi forrásokon kívül a Szent Márton-emlékévre kapott kormányzati támogatás 15 százalékát is a civil szervezetek költhetik el.

Néhány, kiemelten támogatott szervezet képviselőitől azt is megtudhatták az érdeklődők, hogy mire. A közeli hetekben a Pro Juventute Egyesület nevelőszülői napot és gyermekvédelmi konferenciát, a Szent Márton Kórusegyesület nemzetközi kórustalálkozót szervez. Kopcsándi Gyuláné, a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének irodavezetője egy érdekes kezdeményezésről számolt be: vak vagy alig látó háziasszonyoknak tartanak főzőtanfolyamot, speciális eszközökkel és praktikákkal.

Végül de nem utolsósorban Szekér Tamás, a Herényi Kulturális és Sportegyesület elnöke szólt a nagy sikerű Herényi estékről. A következő előadáson Szántai Lajos lesz a vendég, aki a magyar lélek és ősmúlt Ázsiában fellelt gyökereiről tart előadást. A reggelit a vendéglátók a a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. termékeiből állították össze.

A találkozót a tervek szerint karácsonyig még három alkalommal megszervezik a média és a nonprofit szervezetek képviselői között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!