Hírek

2017.02.20. 17:26

Több mint egy hónapja nem lehet látogatni a kórházi betegeket Vas megyében

A Vas megyei kórházakban több mint egy hónapja rendelték el a látogatási tilalmat, de van olyan intézmény, ahol már csaknem két hónapja érvényben van a korlátozás az influenzajárvány miatt.

Budai Dávid

A Vas megyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház összes, így a szombathelyi, körmendi, szentgotthárdi, celldömölki és intaházi telephelyén is már több mint egy hónapja – január 18-a – óta van érvényben látogatási tilalom az influenzajárvány miatt. Bár már Vas megyében is csökken a megbetegedések száma, a múlt héten még mindig nálunk fordultak a legtöbben orvoshoz influenzaszerű megbetegedésekkel.

Az influenzajárvány kitörése óta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál (ÁNTSZ) összesen 81 egészségügyi és ápolási intézmény jelezte, hogy részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendel el. Először a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban korlátozták a látogatók belépését a kórházba december 23-án, három osztályon – majd másnap a tilalmat az egész kórházra kiterjesztették – legutóbb pedig február 7-én, a Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelyén vált szükségessé a látogatási tilalom elrendelése. Mindkét említett kórházban a mai napig érvényben van a korlátozás, így Nyíregyházán már csaknem két hónapja, hogy nem látogathatják a hozzátartozók a betegeket.

A hetek óta tartó influenzajárvány azonban lassan lecseng, ezért egyre több kórházban enyhítenek a szabályozáson. A Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházban például február 14-én oldották fel a látogatási tilalmat, igaz, Borsodban a hatodik héten feleannyi megbetegedést regisztráltak, mint nálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!